Zwartrijder slaat conducteur (63) bewusteloos op station Breda – NU.nl

Zwartrijder slaat conducteur (63) bewusteloos op station Breda - NU.nl
Laffe zwartrijder slaat conductrice (63) neer op station Breda
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

8 Samen met BredaVandaag Samen met BredaVandaag Een zwartrijder heeft op 28 september een 63-jarige conducteur bewusteloos geslagen op station Breda, meldt de politie maandagavond.

De dader is duidelijk te zien op camerabeelden die hangen op perron 5 van het station, waar het incident gebeurde. De politie heeft de beelden gedeeld via de website en zoekt naar mensen die de dader kennen.

De dader is een getinte man van ongeveer 35 jaar oud. Hij had een Vlaams accent en is klein van stuk. Hij heeft kort, donker haar en droeg een wit trainingsjack en een zwarte broek.

In Breda stapte de conductrice uit de trein voor een korte pauze. De zwartrijder liep achter haar aan en sloeg haar van achteren hard neer. Daarna ging hij er snel vandoor. Een andere treinreiziger probeerde man nog te tackelen tijdens zijn vlucht.

De verdachte zat op 28 september in de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. Bij de stop in Breda stapte de dader uit de trein en sloeg de conducteur op haar hoofd. De klap was zo hard dat de vrouw bewusteloos raakte. De dader vluchtte rond 18.30 uur weg via de roltrap richting de stationshal.

BREDA – De politie is op zoek naar een onbekende zwartrijder die een 63-jarige conductrice bewusteloos heeft geslagen. Dat gebeurde op zaterdag 28 september. De dader benaderde haar van achteren. Zij had niets door. Erg laag, aldus de politie.

Op camerabeelden is te zien hoe de man achter de vrouw de trein uitloopt, even wacht, en dan ongenadig hard uithaalt. Iemand van achteren aanvallen is laag en laf. Een 63-jarige conductrice knock-out slaan, is onacceptabel, vertelt een politiewoordvoerder in tv-programma Bureau Brabant.

De man heeft een lichtgetint uiterlijk, is klein van stuk (1.65 meter ongeveer) en viel op door een Vlaams accent.

Hij reisde die dag in de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. De conductrice had hem gecontroleerd. Hij bleek geen geldig treinkaartje bij te hebben, waarop de man verbaal agressief werd.

Hij moest op station Breda een nieuw kaartje kopen, maar in plaats daarvan nam hij wraak op de NS-medewerkster. Een omstander probeerde hem nog te tackelen. Dat mislukte. De man vluchtte vervolgens het station uit. De politie hoopt op tips.

Heeft u een nieuwstip? Gebruik de WhatsApp-tiplijn: +31613650952. Zet het nummer in uw telefoon of klik hier.