Rechter: Hudsons Bay moet openblijven in Amsterdam en Breda – NOS

Rechter: Hudson\s Bay moet openblijven in Amsterdam en Breda - NOS
Rechter steekt stokje voor sluiting filialen Hudsons Bay in Amsterdam en Breda
Hudsons Bay in Amsterdam ANP zoom in NOS Nieuws • Binnenland •Economie • Vrijdag, 18:25 Rechter: Hudsons Bay moet openblijven in Amsterdam en Breda Hudsons Bay komt in Amsterdam en Breda niet uit onder een meerjarig huurcontract en moet de winkels daar ook komend jaar open houden. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald in hoger beroep.

De Canadese warenhuisketen wilde in eerste instantie aan het einde van dit jaar volledig uit Nederland vertrekken. Dat was in september al aangekondigd. Het gerechtshof steekt daar nu een stokje voor.

Het bedrijf gaf eerder aan niet aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Op donderdag werd dan ook uitstel van betaling aangevraagd.

Hudsons Bay blijft open tot einde van het jaar

Hudsons Bay hoorde de uitspraak van het gerechtshof afgelopen dinsdag. Gisteren vroeg de Nederlandse afdeling van Hudsons Bay uitstel van betaling aan. Het bedrijf zegt niet aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Als er een faillissement volgt, dan zullen de winkels waarschijnlijk alsnog sluiten.

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

De meeste andere filialen gaan wel definitief dicht aan het einde van het jaar. Dat heeft de bewindvoerder volgens persbureau ANP met vastgoedeigenaren afgesproken. En in Utrecht gaat de winkel nog eerder dicht. Dat filiaal sluit al op 8 december.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.