Doodslag/moord, mishandeling, inbraken en een bijzonder beeld in ‘Bureau …

Dat heeft de rechter-commissaris bepaald, meldt het Openbaar Ministerie woensdag. De verdachte, woonachtig in Rotterdam, had zich op 2 februari gemeld bij de politie.

Eerder waren in deze zaak ook een 37-jarige Hagenaar en een 27-jarige Schiedammer aangehouden. Zij zijn deze week vrijgelaten maar blijven wel verdachten.

De drie werkten als beveiligers bij een feest in de Rotterdamse Schouwburg eind januari. Daar zouden ze ruzie hebben gekregen met de 32-jarige Jip Jurg. Hij ging na de vechtpartij naar huis en stierf ruim een dag later aan inwendig letsel.

Ingesloten De drie beveiligers meldden zich bij de politie en werden aangehouden. Twee van hen konden gaan na het verhoor, maar een van hen werd ingesloten. Evenementenbedrijf Guestwise, ontkent dat de ingehuurde beveiligers klappen hebben uitgedeeld. Er zou alleen een opstootje zijn geweest. De van doodslag verdachte beveiliger blijft zeker een maand in voorlopige hechtenis. Waarvan zijn twee vrijgelaten collega’s worden verdacht is nog niet duidelijk.

Dieven stelen urn met as overleden vader

Roterdam, Capelle aan den IJssel, Amsterdam – Op donderdag 8 februari vraagt Bureau Rijnmond aandacht voor de dood van Rotterdammer Jip Jurg, het onderzoek naar de dood van een bewoner van het Alouette Erf in Capelle aan den IJssel, een mishandeling in Amsterdam met een mogelijke Rotterdamse link, inbraken en een bijzonder beeld. Kijken dus!

De 27-jarige beveiliger die volgens justitie betrokken is geweest bij de dodelijke mishandeling van Rotterdammer Jip Jurg (32), blijft voorlopig nog een maand in de cel, zo schrijft het AD. Hij is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en wordt verdacht van doodslag.

Onderzoek dood Jip Jurg De Rotterdammer Jip Jurg (32) werd zondag 28 januari 2018 levenloos aangetroffen in zijn huis, door zijn vader. Jip had inwendig letsel, dat hij waarschijnlijk heeft opgelopen bij een vechtpartij op het Schouwburgplein, op vrijdagavond 26 januari. De politie zoekt getuigen.

Vorige woensdag en vrijdag meldden zich in totaal drie mannen bij de politie. Een 37-jarige man uit Rotterdam zit nog steeds vast als hoofdverdachte, maar de twee anderen: een 27-jarige man uit Schiedam en een man van 37 uit Den Haag zijn onlangs vrijgelaten, al beschouwt de politie hen nog steeds als verdachte.

Alouette-Erf De politie doet nog steeds onderzoek naar de dood van een 55-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Zijn lichaam werd op zaterdagavond 20 januari in zijn woning gevonden. De politie zoekt specifiek getuigen die iets verdachts hebben gezien rond 23.30 uur, het tijdstip dat het lichaam werd aangetroffen.

Ruzie over glas aanleiding voor fatale vechtpartij Jip Jurg

Inbrekers in beeld Wie herkent de inbrekers die staan op beelden die gemaakt werden van inbraken in Capelle aan de IJssel en Rotterdam. Uw tips zijn welkom…

Man in Amsterdam mishandeld Een 28-jarige man raakte op 26 november gewond op het Rembrandtplein in Amsterdam. Twee mannen sloegen het slachtoffer het ziekenhuis is. De daders komen mogelijk uit Rotterdam. Herkent u ze?

Beeld zoekt eigenaar Bij een Rotterdams metaalrecyclingsbedrijf werd beging januari een koperen beeld ingeleverd. De opkoper vertrouwde het niet. Wellicht was het beeld, mogelijk een grafornament, ergens gestolen. Van wie is het?


Capelle aan den IJssel at Twitter: