Verdachten schietincident Jagthuisstraat uit Boxtel en Capelle aan den IJssel – NU.nl

Verdachten schietincident Jagthuisstraat uit Boxtel en Capelle aan den IJssel - NU.nl
Gewonde bij beschieting Rotterdam-West
De politie meldt zaterdagochtend ook dat het slachtoffer een 27-jarige Rotterdammer is. Vrijdagavond is er geschoten aan de Jagthuisstraat in Rotterdam-West.

Het schietincident vond plaats rond 21.00 uur. De verdachten werden diezelfde avond nog aangehouden Arthur van Schendeldreef in de wijk Zevenkamp, na een zoektocht met een politiehelikopter en tips van getuigen.

De beschieting was even na 21:00 uur op de kruising van de Beukelsdijk en de Jagthuisstraat. Bij aankomst troffen agenten de gewonde aan op de Beukelsdijk. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Vrijdagavond heeft rond 21.00 een schietpartij plaatsgevonden aan de Jagthuisstraat in Rotterdam. Daarbij is een man gewond geraakt. Het slachtoffer, een 27-jarige Rotterdammer, is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Even later konden in Rotterdam-Oost twee mannen worden aangehouden. Dankzij tips van getuigen was er een goede beschrijving van de auto waarin de mannen waren weggevlucht. De verdachten zijn een 32-jarige man uit Boxtel en een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

Getuigen konden een de politie een zeer goed signalement geven waarop er gericht gezocht kon worden naar de verdachten. Dit leidde hen naar de Arthur van Schendeldreef. Een politiehelikopter hield de actie vanuit de lucht een lange tijd in de gaten. Tijdens de aanhouding zou één van de verdachten zijn gebeten door een politiehond. Er wordt nog onderzoek gedaan of er mogelijk nog een derde verdachte is.

Op last van de politie werden bussen van lijn 38 in de stad omgeleid. De haltes Beukelsdijk en Burgemeester Meineszplein vervielen.

Rotterdam – De politie heeft gisterenavond nabij de Arthur van Schendeldreef twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietpartij in het centrum van Rotterdam. Op de Jagthuisstraat nabij de Beukelsdijk werd gisterenavond een man neergeschoten. Hij raakte daardoor zwaargewond. De verdachten reden weg in een zwarte BMW.