Klok Nieuwe Kerk in Delft luidt niet meer

Klok Nieuwe Kerk in Delft luidt niet meer
Klok Nieuwe Kerk in Delft luidt niet meer
DELFT – Delftenaars kunnen voorlopig beter de tijd aan voorbijgangers vragen. De klok van de Nieuwe Kerk in het centrum luidt niet meer. Sinds zaterdagochtend staat het uurwerk stil.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de oorzaak nog niet duidelijk. Een gespecialiseerd bedrijf doet hier onderzoek naar. Het duurt nog enkele dagen voor hier meer duidelijkheid over is.

De Nieuwe Kerk stamt uit de 14e eeuw en is de laatste rustplaats van de Nederlandse koninklijke familie. In de kerk huist het praalgraf van de vermoorde Willem van Oranje. Het is ook de grootste publiekstrekker in Delft. Niet alleen het graf van de vermoorde prins van Oranje huist er. Ook lichamen van onder andere prins Claus en prinses Juliana zijn in de Nieuwe Kerk bijgezet.

Mocht je willen weten hoe laat het is terwijl je in de binnenstad van Delft bent, kijk dan niet op de klok van de Nieuwe Kerk. Deze staat sinds zaterdagochtend stil, schrijft het AD. 

De klok op de Nieuwe Kerk doet sinds dit weekend alsof het de hele dag 12.00 uur is. Zaterdagochtend rond 04.24 kwamen de wijzers stil te staan door een storing. Er is geprobeerd om de klok weer tikkend te krijgen. Maar omdat er eerder die week ook al een storing was, werd de klok uit veiligheid toch maar weer stil gezet.

De gemeente heeft geen idee waardoor de wijzers hun werk niet meer doen. “We doen onderzoek naar de oorzaak van de storing. Daarvoor hebben we een deskundige benaderd die zich daarover zal ontfermen”, laat een gemeentewoordvoerder aan het AD weten. Het is nog onbekend wanneer de goede tijd weer te zien is.


Delft at Twitter: