Den Haag in 2022 sporthoofdstad van Europa

Den Haag in 2022 sporthoofdstad van Europa
Den Haag in 2022 sporthoofdstad van het jaar
De hofstad ging aanvankelijk voor de titel in 2021, maar de Portugese hoofdstad Lissabon bleek betere papieren te hebben. „Het scheelde 2,5 punt in het juryrapport”, aldus een woordvoerder van de gemeente. „Het voelde eerst als een troostprijs, maar we zijn hiermee ook dik tevreden.” Het is voor de woordvoerder een raadsel waarom Lissabon betere papieren had dan Den Haag.InloggenAbonneerVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opDe krantDealsServiceKijk ook opVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoInloggenAbonneerNieuws/Binnenland1401076BinnenlandDen Haag in 2022 sporthoofdstad van EuropaDoor Marcel van den Eng

West Wekker: Den Haag sporthoofdstad in 2022 en het wordt koud!

Weer: de bewolking zal toenemen, waarna het ook gaat regenen. Langs de kust komt een harde, mogelijk stormachtige zuidwestenwind (kracht 7-8) te staan. Het wordt zo’n 10 graden.Kies een nieuwsbrief die u wilt ontvangen: Aanmelden

Den Haag in 2022 sporthoofdstad van het jaar

Den Haag heeft al enkele tienduizenden euro’s geïnvesteerd aan promotie om de titel in de wacht te kunnen slepen. Wat de hofstad voor 2021 allemaal gaat organiseren, wordt later duidelijk. „Het lastige is dan wel dat er een nieuw stadsbestuur is, maar dat zien we dan wel weer”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

REGIO – Goedemorgen! Het was gisteravond feest bij de gemeente Den Haag, want de stad is uitgeroepen tot Europese sporthoofdstad van 2022. De komende dagen kun je het best maar je winterse kleren uit de kast halen, want er is kou op komst. Dit en meer lees je hieronder. Dit is de West Wekker!

De hofstad timmerde de afgelopen jaren al flink aan de weg met sportevenementen, zoals het organiseren van het WK hockey in 2014 en het WK beachvolleybal een jaar later. Vorig jaar was de haven van Scheveningen nog de tussenstop voor de Volvo Ocean Race. Volgend jaar is daar zelfs de finish.

1. Den Haag in 2022 de sporthoofdstad van Europa Den Haag mag zich in 2022 sporthoofdstad van Europa noemen. De stad deed samen met Lissabon mee in de strijd om de titel Sporthoofdstad in 2021. De jury besloot uiteindelijk beide steden de titel te gunnen. Lissabon is de sporthoofdstad van 2021 en Den Haag nu in 2022.De jury vindt dat zowel Den Haag als Lissabon de titel verdient. „We hadden ons natuurlijk gefocust op 2021, maar ook de titel voor 2022 is fantastisch nieuws”, aldus de Haagse sportwethouder Rabin Baldewsingh die zich eerder liet ontvallen dat mogelijk het Portugese zonnetje Den Haag in de kaart kan spelen. „De titel zie ik als een bekroning op de inzet van iedereen in Den Haag die zich dagelijks voor de sport inzet.” Baldewsingh verwacht dat Den Haag met het evenement nog beter op de kaart wordt gezet. De hofstad streeft ernaar elke Hagenaar uiterlijk in 2030 aan het bewegen te krijgen.

Den Haag at Twitter: