Den Haag gaat nabestaanden Joodse afgepakte panden actief opsporen

Ook heeft de gemeente geld uitgetrokken voor moreel rechtsherstel van vastgoedeigenaren of nabestaanden uit Nederlands-Indië, maar dat bedrag ligt vele malen lager. Het gaat om 150.000 euro. Reden is dat er weinig aanwijzingen zijn dat ook zij op dezelfde manier zijn behandeld als Joodse huiseigenaren.

DEN HAAG – De gemeente Den Haag gaat actief nabestaanden van Joodse eigenaren van afgepakte panden tijden de Tweede Wereldoorlog in de hofstad opsporen. Via Nederlandse en buitenlandse media worden advertenties geplaatst.

In de Tweede Wereldoorlog had de Duitse bezetter van veel Joden panden afgepakt. De slachtoffers werden gedeporteerd. Na de oorlog vorderde Den Haag achterstallige belastingen in bij nabestaanden. De gemeente toonde toen weinig compassie, maar wil dit nu rechtzetten door 2,6 miljoen euro aan compensatiegeld uit te trekken.

InloggenAbonneerVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opDe krantDealsServiceKijk ook opVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoInloggenAbonneerNieuws/Binnenland1401136BinnenlandDen Haag gaat nabestaanden Joodse afgepakte panden actief opsporenDoor Marcel van den Eng

Den Haag at Twitter: