Den Haag laat 2 tractoren toe bij Hofvijver

Den Haag laat 2 tractoren toe bij Hofvijver
Den Haag laat 2 tractoren toe bij Hofvijver
De Tweede Kamer wil ondanks de verklaring dat Shell donderdag aan de commissie voor Economische Zaken en Klimaat komt uitleggen of het olie- en gasbedrijf inderdaad tracht de aansprakelijkheid voor de Groningse aardbevingsschade te ontlopen.

Aanvankelijk wilden de Groningers met alle dertig trekkers naar het Binnenhof. Ze wilden hun stem laten horen kort voor een hoorzitting in de Kamer over de afhandeling van de aardbevingsschade. De gemeente Den Haag vond dat het gebied rond het Binnenhof met z’n straatjes en pleinen zich niet leent voor tientallen rijdende tractoren. „De veiligheid en openbare orde kunnen dan onvoldoende worden gegarandeerd.”

De Groningse boeren en hun tractoren op diepladers die onderweg waren naar Den Haag ,werden eerder op de middag van de snelweg A12 geleid. De politie had de stoet naar het parkeerterrein van het Cars Jeans Stadion bij het Prins Clausplein aan de rand van Den Haag gedirigeerd. Na een half uur overleg stapten de Groningse boeren weer in en vertrokken ze alsnog richting het Malieveld.

Den Haag laat 2 tractoren toe bij Hofvijver
Den Haag laat 2 tractoren toe bij Hofvijver

Na het korte onderhoud reden twee tractoren, een met Groningse vlag erop, door richting het Binnenhof. De overige circa twintig tractoren moesten blijven staan, omdat de gemeente Den Haag het niet verantwoord vond de hele stoet naar het parlement te laten rijden.

GRONINGEN – UPDATE 17.15 uur – De ministers Eric Wiebes (Economische Zaken) en Carola Schouten (Landbouw) zijn op het Malieveld in Den Haag kort in gesprek gegaan met protesterende Groningse boeren. De ministers klommen even in een van de tractoren waarmee de agrariërs naar de Hofstad waren gekomen.


Den Haag at Twitter: