Veel Haagse winnaars bij uitreiking Edisons

Ronnie Flex is gisteravond de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Edisons in Amsterdam. Hij viel twee keer in de prijzen. De rapper werd bekroond als beste hiphopartiest. Ook maakte hij volgens de jury het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar.

De Rotterdamse zangeres Naaz won ook twee Edisons, namelijk die voor beste nieuwkomer en voor de videoclip bij Words. Andere winnaars waren onder meer Chef’Special (beste pop), Thomas Azier (beste alternatief) en Yellow Claw (beste dance). Mind Made Up van Wulf werd daarnaast verkozen tot beste song. Een overzicht van alle winnaars kun je hier vinden.

Verliezer van de avond was ook al een rapper, Boef, die begin dit jaar nog in opspraak kwam vanwege zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen. De 24-jarige Boef was in twee categorieën genomineerd, iets wat vooraf al had geleid tot het vertrek van muziekcriticus Bart Wijlaars van De Telegraaf uit de jury. Hij vond dat de rapper vanwege zijn omstreden uitlatingen moest worden uitgesloten van de sinds 1960 uitgereikte Edison Popprijzen.De overige juryleden, onder meer Radio 2-dj Annemieke Schollaardt, Diederik van Zessen (waarnemend zendermanager NPO 3FM) en Menno de Boer (zendermanager Radio 538), dachten daar anders over. De Edisonjury nam afstand van zijn uitspraken, maar handhaafde Boefs nominaties op basis van zijn artistieke prestaties. Tot een onderscheiding kwam het echter niet. Boef zag hoe de jury de videoclip van Naaz’ hit Words verkoos boven het filmpje bij zijn hit Habiba.  Daarnaast zag Boef de Edison voor beste song aan zijn neus voorbij gaan. De prijs ging niet naar zijn song Krantenwijk (met Lil’ Kleine), maar naar Wulf met zijn debuutsingle Mind Made Up. Het winnende nummer van de voormalige The Voice of Holland-deelnemer Lieuwe Albertsma verhaalt onder meer over zijn leven en hoe hij voor de muziek koos.

Ronnie Flex was gisteren de grote winnaar bij de Edison Pop, met de Edison Pop voor hiphop en het beste album van het jaar. Vandaag was hij te gast bij RTL Boulevard, waar hij live in de uitzending reageerde op z’n grote avond.

Ronnie Flex wist niet zo goed wat hij moest zeggen toen 3FM-dj Wijnand Speelman hem diezelfde avond nog belde. “Ik had het nooit durven dromen. Ik weet niet eens wat ik moet zeggen. Als je de beelden ook van me ziet toen ik van het podium kwam, ik kon het gewoon niet geloven, man. Nog steeds niet.”

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify. Follow


Den Haag at Twitter: