Shocking Blue-bassist Klaasje van der Wal overleden

Shocking Blue-bassist Klaasje van der Wal overleden
Herinneringen aan popicoon Klaasje van der Wal
DEN HAAG – Klaas(je) van der Wal, bassist bij de band Shocking Blue, is onverwacht overleden. Zijn platenlabel Red Bullet heeft dit woensdagochtend bekend gemaakt.

Hagenaar Van der Wal was de bassist in de originele samenstelling van Shocking Blue. Hij bedacht ook de naam van de groep. Met de band met zangeres Mariska Veres maakte hij onder meer de hit Venus, die wereldwijd scoorde. Het nummer was de eerste Nederlandse nummer-1 hit in de Verenigde Staten.

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Op de Facebookpagina van Klaasje van der Wal wordt verdrietig gereageerd op het nieuws van zijn overlijden. ‘Mijn basheld’,’bedankt voor de mooie muziek’ en ‘RIP een van de grootste heersers van de Nederpop is er niet meer. Klaasje van der Wal bedankt voor je muziek,’ schrijven verdrietige fans.  

Waar de bassist precies aan is overleden, is niet bekend. Het platenlabel schrijft op Facebook: “R.I.P. Klaasje en dank voor alle mooie muziek!”

Van der Wal was de bassist in de originele samenstelling van Shocking Blue. Met de band maakte hij onder meer de hit Venus, die wereldwijd scoorde.


Den Haag at Twitter: