Geen Vreven, geen probleem voor NAC in Den Haag

BREDA – Burgemeester Paul Depla van Breda is samen met NAC-supporters per bus vertrokken naar Den Haag. De burgervader zit zaterdagavond tussen de Bredase fans in het uitvak van ADO Den Haag. “Omdat voetbal leuk is. Zowel hier thuis als uit.”

“Ik vind het goed om een keer te zien wat het betekent als je als supporter mee naar uitwedstrijden gaat”, zegt een enthousiaste Paul Depla. De burgemeester vindt het belangrijk om het zelf allemaal eens mee te maken. 

De rode kaart voor ADO kwam het duel niet ten goede. NAC vond het wel prima en deed gas terug, terwijl sommige supporters in Den Haag alleen maar gefrustreerder raakten. Het leidde tot spreekkoren aan het adres van Makkelie. Ondanks een oproep van de stadionspeaker hielden die spreekkoren aan, waarna hij de wedstrijd even stillegde. Na een laatste waarschuwing via de speaker besloot Makkelie toch vrij snel om weer verder te gaan.Gelukkig kon de wedstrijd vervolgens worden uitgespeeld zonder nare verwensingen aan het adres van de arbiter. ADO was opvallend genoeg sterker in het laatste halfuur, ondanks het tiental. Het kreeg nog twee goede kansen, maar het was niet bepaald een Haagse avond. NAC klimt een plek en staat nu dertiende, ADO blijft achtste.Opstellingen en beoordelingen*ADO: Robert Zwinkels 7; Tyronne Ebuehi 6, Tom Beugelsdijk 4 (39. Nick Kuipers 6), Wilfried Kanon 4, Aaron Meijers 6; Danny Bakker 6, Abdenasser El Khayati 6, Lex Immers 7; Elson Hooi 6, Björn Johnsen 6, Erik Falkenburg 6 (45. Donny Gorter 5).NAC: Nigel Bertrams 7; Fabian Sporkslede 7, Pablo Marí 7, Arno Verschueren 7, Angeliño 6; Mounir El Allouchi 8 (82. Gianluca Nijholt -), Manuel García 8, Karol Mets 7; Thomas Agyepong 6, Thierry Ambrose 7 (71. Giovanni Korte 5), Umar Sadiq 8.Man of the match: Mounir El Allouchi*Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

“Wat betekent het om in de bussen te zitten en om in het uitvak ontvangen te worden? Dat schijnt een hele bijzondere ervaring te zijn.”

Politie en verplichte buscombiWat betreft alle veiligheidsmaatregelen rondom voetbalwedstrijden kan het volgens Paul Depla allemaal wel wat minder. “Dat moet je niet met heel veel politie doen en buscombis doen.”

Vlak daarvoor was het Mounir El Allouchi die de bezoekers uit Breda al op 0-1 had gezet, waardoor de wedstrijd nog voor de pauze zo goed als gespeeld was. Dat was jammer voor de neutrale toeschouwer, want het ging vanaf het begin gelijk op. Aan beide kanten ontstonden goede kansen voor onder andere Abdenasser El Khayati namens ADO en Umar namens NAC.

Sparta verslaat Roda in degradatiekraker, ook NAC en Excelsior winnen

Of je nou in je NAC-shirt of in je ADO-shirt rondloopt, het gaat erom dat je er gewoon met je eigen auto naar toe kunt gaan. Alsof het een avondje uit is. Een mooi theater, namelijk het voetbaltheater.”

LEES OOK: Bredase burgemeester Depla gaat met supportersbus van NAC mee naar ADO Den Haag

NAC Breda boekt belangrijke zege in agressief duel bij ADO

Burgemeester verwacht 1-2Het is voor het eerst dat de burgemeester per bus naar een uitwedstrijd reist. Wat betreft de mogelijke uitslag, kan hij kort zijn. “1-2”, zegt Paul Depla. “En dan volgende week een belangrijke wedstrijd tegen Roda. Dan zijn we eigenlijk al safe als we tegen Willem II spelen.”

Makkelie legt rode kaart ADO uit: Geen poging bal te spelen

“Ik hoop echt op een mooi avondje en ik hoop ook op veel mooie gesprekken met supporters. Want zij maken de club.”

De wedstrijd tussen NAC en ADO begint zaterdagavond om half zeven in het Kyocera Stadion in Den Haag. 

Reacties na zeperd PSV en zege Sparta in degradatiekraker (gesloten)

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Pushberichten ontvangen bij groot nieuws in jouw regio? Download de gratis apps van Omroep Brabant.

De zege van Sparta op Roda JC was enorm belangrijk voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. In het Parkstad Limburg Stadion wonnen de Rotterdammers met 0-2 en namen ze afstand van de Limburgers en FC Twente, dat vrijdag met 2-1 verloor bij Heracles Almelo.

Sander Fischer opende op fraaie wijze de score namens Sparta. Als een echte spits nam de centrale verdediger een hoge bal op de slof en knalde hard binnen. Na rust tilde Robert Mühren de score naar 0-2, door een leep balletje van Thomas Verhaar af te ronden.

Roda JC probeerde met hoge ballen en opportunistisch spel nog iets te doen aan de achterstand, maar de ploeg van trainer Robert Molenaar was niet bij machte om een nederlaag te voorkomen. De beste kans waren zelfs nog voor Sparta, maar gescoord werd er niet meer.

De overwinning geeft Sparta weer wat lucht in de strijd tegen directe degradatie. De club uit Rotterdam staat nu zestiende, met vier punten voorsprong op Roda JC, dat hekkensluiter is. FC Twente heeft een punt meer dan de club uit Kerkrade.

NAC nam tegen ADO Den Haag na ruim een kwartier de leiding door een treffer van Mounir El Allouchi. Thierry Ambrose verdubbelde nog voor rust de voorsprong vanaf elf meter. Wilfried Kanon stuitte in het strafschopgebied de doorgebroken Umar Sadiq, waarna hij rood kreeg van arbiter Danny Makkelie.

Het Haagse publiek bestookte de leidsman vervolgens met spreekkoren. Dat was de scheidsrechter na rust zo zat, dat hij het duel tijdelijk stillegde. Na enkele minuten werd de wedstrijd hervat, maar er kwam geen verandering meer in de uitslag.

Door de zevende overwinning van het seizoen heeft NAC na 27 duels 27 punten. Het staat daarmee negen punten voor op de zestiende plaats, die na dit seizoen goed is voor deelname aan de play-offs om promotie en degradatie. ADO blijft bovenin de middenmoot.

NAC moest het in Den Haag stellen zonder Stijn Vreven. De coach is na zijn woede-uitbarsting tegen Feyenoord (2-1 zege) voor drie wedstrijden geschorst en zat zijn eerste duel daarvan uit.

In de strijd tussen twee verrassende middenmoters bevestigde Excelsior tegen VVV wederom sterk te zijn in uitduels. Levi Garcia opende namens de bezoekers de score in De Koel door een afvallende bal keurig binnen te schuiven.

Vlak voor rust kwam VVV langszij doordat Jurgen Mattheij een corner onhoudbaar achter zijn eigen doelman Zwarthoed kopte. Na een uur spelen zette Hicham Faik de Kralingers met een schitterende uithaal weer op voorsprong.

Toen Mike van Duinen tien minuten voor tijd ook nog de 1-3 binnentikte was de wedstrijd gespeeld. Lennart Thy maakte vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam VVV niet.

Door de zege ruilen Excelsior en VVV van plaats op de ranglijst. De Rotterdammers staan nu elfde, de Venlonaren vinden zichzelf terug op de twaalfde stek.


Den Haag at Twitter: