Dames GHHC onderuit in Den Haag

Dames GHHC onderuit in Den Haag
Dames GHHC lijden twee dikke nederlagen
De hockeyvrouwen van GHHC verloren met geflatteerde cijfers van HDM uit Den Haag: 6-2. Persoonlijke fouten deden de Groningers de das om, zag coach Marc Materek.

,,Dit is spijtig, qua intentie en spelbeeld deden we echt niet onder, baalde coach Marc Materek van GHHC. De damesploeg kreeg in de eerste helft uit een strafcorner de 1-0 om de oren, maar was vervolgens een aantal malen gevaarlijk in cirkel en raakte zelfs de paal. ,,Hun coach gaf ook aan dat het bij rust zomaar 3-1 voor ons had kunnen staan.

Materek zag toe hoe de Haagse opponent, nummer zeven op de ranglijst, in het derde kwart snel wegliep na een aantal individuele foutjes. Na de 3-1 van Leoniek Koning gloorde er nieuwe hoop, die meteen weer de grond in werd geboord door een nieuwe treffer van HDM. ,,Opnieuw ging daar een fout aan vooraf. Dat gebeurde ons te vaak: passes die niet aankwamen. Als ploeg en staf moeten we daar kritisch op zijn, baalde Materek.

De 4-2 van Hedi Koning deed GHHC opnieuw even opleven, maar na de 5-2 was de wedstrijd gespeeld. De 6-2 volgde vervolgens voor de statistieken. ,,Conclusie: hockey-inhoudelijk deden we heel goed mee, maar we krijgen ze te gemakkelijk tegen. Dat is zonde, als je die fouten niet maakt dan blijf je in de wedstrijd.

Voor GHHC was het de tweede nederlaag dit weekend, vrijdagavond werd al met 5-1 verloren op bezoek bij Oranje-Rood in Eindhoven. De Groningse dames bllijven laatste in de Hoofdklasse, met één punt uit dertien wedstrijden. Aankomende zondag komt Hurley op bezoek.

De dames van GHHC hebben zondagmiddag met 6-2 verloren van HDM uit Den Haag. Ondanks de nederlaag was coach Mark Materink best tevreden: 'Als we de kansen hadden afgemaakt hadden we in de rust met 3-1 voor kunnen staan'.

De dames van GHHC staan nog steeds troosteloos onderaan in de hoofdklasse met één punt uit dertien wedstrijden. Toch heeft Materink nog alle vertrouwen in: We speelden vooral de eerste helft met veel lef en power. Toch kom je dan met 1-0 achter, en heb je genoeg kansen op de 1-1.

GHHC kreeg zondag in het derde kwart uiteindelijk de deksel op de neus. Binnen twee minuten krijgen we twee goals tegen en staan we met 3-0 achter. GHHC blijft echter aardig spelen en maakt snel de aansluitingstreffer.

Dat heeft volgens Materink met veerkracht te maken. De 4-1 valt helaas te snel daarna, maar we speelden niet slecht. Persoonlijke fouten nekken ons helaas. HDM loopt uiteindelijk uit tot 6-2. Voor GHHC scoorden de zusjes Koning allebei een keer.

We moeten leren om een tegenstander meer pijn te doen. Volgende week spelen we tegen Oranje Rood en ondanks de nederlaag biedt ons spel wel vertrouwen, aldus de coach van GHHC.

– Hockeyvrouwen GHHC verliezen ook eerste wedstrijd na winterstop- GHHC blijft behouden voor zaalhockey hoofdklasse- Dames GHHC moeten strijden voor lijfsbehoud


Den Haag at Twitter: