Agent mishandeld in Den Haag, Rotterdammer aangehouden

Agent mishandeld in Den Haag, Rotterdammer aangehouden
Agent mishandeld tijdens aanhouding in Den Haag
DEN HAAG – Een agent is afgelopen weekend mishandeld in Den Haag. Een 35-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Twee surveillerende agenten zagen de Rotterdammer rond middernacht in de Escamplaan op de grond liggen. Hij lag in een plas bloed, zijn neus was opgezwollen en stond scheef. De man was erg agressief, slecht aanspreekbaar en maakte een verwarde indruk. De agenten vermoedden dat hij veel te veel had gedronken.

Getuigen vertelden dat de gewonde man ruzie had gekregen met een vriend en dat hij vervolgens op de grond was terechtgekomen. De Rotterdammer besloot in de auto van een van zijn vrienden op de gewaarschuwde ambulance te wachten.

Omdat de Rotterdammer agressief bleef naar zijn omgeving wilden de agenten hem aanhouden, maar de man verzette zich hevig. Hij weigerde uit de auto te komen en schopte een van de agenten hard tegen zijn knie. De agenten kregen de man niet uit de auto. Dit lukte pas toen er extra agenten arriveerden. Hierbij werden volgens de politie geweldsmiddelen ingezet. De man is naar een politiebureau gebracht. De gewonde agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De politie heeft in de nacht van zondag 10 maart rond 00:15 uur een 35- jarige man uit Rotterdam aangehouden in verband met openbare dronkenschap. Bij deze aanhouding mishandelde hij een politieagent.

De politie van Den Haag heeft vannacht een 35- jarige man uit Rotterdam aangehouden in verband met openbare dronkenschap. Bij deze aanhouding is er een stevig robbertje gevochten.

Den Haag – De politie heeft in de nacht van zondag 10 maart rond 00:15 uur een 35- jarige man uit Rotterdam aangehouden in verband met openbare dronkenschap. Bij deze aanhouding mishandelde hij een politieagent. Twee agenten zagen tijdens hun reguliere surveillance op de Escamplaan een aantal personen op de grond liggen. Bij nadere inspectie van de situatie zagen zij dat een man in een plas bloed lag, zijn neus was opgezwollen en stond bovendien scheef. De bebloede man was agressief en slecht aanspreekbaar en maakte een verwarde indruk, oorzaak was vermoedelijk overmatig gebruik van alcohol.Omstanders verklaarden aan de agenten dat de gewonde man ruzie had met vriend en daardoor ten val kwam, waardoor hij de verwondingen opliep in het gezicht. In afwachting van de gebelde ambulance nam de man plaats in de auto van een van zijn vrienden. De agenten vroegen de man tevergeefs meerdere malen om zich te kalmeren en om uit de auto te komen. Omdat de man agressief bleef naar zijn omgeving hebben de agenten de man aangehouden voor openbaar dronkenschap. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en schopte een van de agenten hard op zijn knie. De agenten kregen de man niet uit het voertuig. Pas toen er meerder agenten ter plaatse waren konden zij met gemeenschappelijke inspanning de agressieve man uit het voertuig halen. Daarbij werden geweldsmiddelen ingezet. De man is overgebracht naar een politiebureau. De gewonde agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De voor dronkenschap aangehouden man is gehoord en politie onderzoekt de zaak nader.

Twee agenten zagen tijdens hun reguliere surveillance op de Escamplaan een aantal personen op de grond liggen; een van hen in een plas bloed, met zijn neus opgezwollen en bovendien scheef. Hij was agressief, slecht aanspreekbaar en maakte een verwarde indruk, vermoedelijk door alcohol. Omstanders verklaarden dat hij ruzie had gekregen.

Omdat de man agressief bleef naar zijn omgeving, hebben de agenten hem aangehouden voor openbare dronkenschap. De man verzette zich hevig en schopte een van de agenten hard op zijn knie. Om de man onder controle en uiteindelijk mee te krijgen, heeft de politie geweldsmiddelen ingezet, aldus een verklaring van de politie zelf.

De man is overgebracht naar een politiebureau en gehoord. De gewonde agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.


Den Haag at Twitter: