Gebouw Raad voor de Rechtspraak in Den Haag ontruimd wegens rook

Gebouw Raad voor de Rechtspraak in Den Haag ontruimd wegens rook
12 maart Brandweer rukt massaal uit voor rook in pand Raad voor de Rechtspraak Kneuterdijk Den Haag
In het gebouw van de Raad aan de Kneuterdijk in het centrum van de stad is een brandalarm afgegaan, de brandweer doet onderzoek. Ongeveer 250 mensen hebben de drie panden verlaten en staan te wachten op straat.

In het pand is een “schroeilucht” waargenomen en er is sprake van rookontwikkeling. De brandweer heeft geen brandhaard kunnen vinden. Het onderzoek gaat nog verder.

De brandweer is aan de slag met drie brandweerwagens en een hoogwerker. Er zijn geen gewonden gevallen.

Halverwege de middag stopte de rookontwikkeling. Werknemers van de twee aangrenzende panden konden weer naar binnen. De medewerkers van de Raad voor de Rechtspraak mochten binnen hun spullen halen en gingen thuis verder werken.

Brandmelding uit pand Raad voor de Rechtspraak aan de Kneuterdijk in Den Haag. Rook door brandweer waargenomen op bovenste etage. Oorzaak nog onduidelijk. Pand en omliggende panden ontruimd.

De Raad voor de Rechtspraak in Den Haag en twee aangrenzende panden zijn maandagmiddag ontruimd geweest. In het gebouw van de Raad aan de Kneuterdijk in het centrum van de stad was een brandalarm afgegaan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Den Haag – De brandweer van Den Haag rukte deze middag rond half één uit voor een brandmelding in het pand van de Raad voor de Rechtspraak aan de Kneuterdijk in Den Haag.

Door het aanwezige personeel werd de rook gezien in het pand en begon na het alarmeren gelijk met een ontruiming. Toen de brandweer ter plaatse kwam werd ook door hun de rook vastgesteld en schaalde daarom op naar het sein ‘Middelbrand’. De omliggende panden werden ook ontruimd.

De brandweer was bezig met een grote zoektocht naar de afkomst van de rook. Hierom werden meerdere brandweer voertuigen ter plaatse gevraagd. De brandweer schaalde hierna ook op naar het sein ‘Grote brand”.


Den Haag at Twitter: