Franse parlementsvoorzitter op bezoek in Den Haag: Het debat is bij ons nogal …

De lancering van de dienst volgt na een geslaagde proef in een aantal Franse steden. Het is het zesde Europese land waar het internetbedrijf bloemen bezorgt.

De uitbreiding naar Frankrijk is een logische stap voor Bloomon, want het bedrijf wil op den duur actief zijn in heel Europa. Verder heeft Bloomon ook een Franse investeerder: Partech. In totaal haalde het Amsterdamse bedrijf eind 2016 een investering van 21,4 miljoen euro op.

bloomon bezorgt nu ook in Frankrijk

Bloomon is in 2014 opgericht door Patrick Hurenkamp, Bart Troost en Koen Thijssen. Het bedrijf beroept zich erop een kleinere leveringsketen te gebruiken dan de traditionele bloemist. Bloemen worden direct ingekocht bij de producent en afgeleverd bij de consument.

Het prijspeil steeg in maart ten opzichte van een jaar terug met 1,6 procent, na een stijging van 1,2 procent in februari. Eind maart werd door Insee al een voorlopige raming gegeven voor de inflatie in maart van 1,5 procent.

Franse wijnexpert komt naar proeverij Epe

Bloomon heeft inmiddels bloemen bezorgd bij 250.000 huishoudens in Europa. Het bedrijf meldt dat het aantal klanten elk jaar verdubbelt. Bloomon is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en nu dus ook in Frankrijk.

 De Franse consumentenprijzen zijn in maart harder gestegen dan aanvankelijk verwacht. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

 EPE Wijnkoperij Kroese uit Epe heeft de wijnmaakster van Château de Nages in Frankrijk uitgenodigd voor haar voorjaarswijnproeverij. De Nederlands-Franse wijnmaakster brengt eigen wijnen en zo'n zeventig andere wijnen naar de proeftafel. 

Woensdag nog waren in Parijs de gemoederen hoog opgelopen. Een afgevaardigde van La France Insoumise, de linkervleugel in het parlement, was woedend geworden toen Rugy haar het woord ontnam. Samen met haar partijgenoten verliet ze de bankjes en rukte met gebalde vuisten op naar de voorzitter, de Kamerbodes hadden zich als menselijk schild voor hem opgesteld.

Alle wijnen komen uit eigen import, rechtstreeks van de wijnboer, zonder enige tussenschakel. ,,De wijnen kunnen zo voor een zeer scherpe prijs aangeboden worden en hebben zo een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.'' aldus Kroese.

Serial coupeur wordt hij in het Franse parlement genoemd; de man die rücksichtslos de microfoon uitzet als parlementariërs te lang aan het woord zijn. Donderdag was François de Rugy (44), voorzitter van de Assemblée Nationale, op werkbezoek bij zijn Nederlandse collega, Khadija Arib. Om van nabij te zien hoe het er in de Tweede Kamer aan toe gaat.

Franse inflatie trekt iets harder aan

De proeverij is op vrijdag 20 april, van 15.00 tot 21.00 uur en zaterdag 21 april van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het vindt plaats bij Kroese, Hoofdstraat 147 in Epe. De toegang is gratis.

Nederlandse kotters laten zich niet meer zien voor de Franse kust sinds het optreden van de Franse maritieme autoriteiten tegen de Nederlandse Europulskotter ARM-14 Grietje Geertruida. De kotter werd in Duinkerken aan de ketting gelegd nadat volgen ingewijden een minuscule overtreding was geconstateerd. Reder Joop Siereveld kreeg zijn schip pas terug na betaling van een forse borgsom.

Den Haag at Twitter: