Nieuwbouwprojecten in Den Haag de oplossing?

De avondwandel4daagse van Leidschendam gaat over iets meer dan een maand weer van start. Van maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei wordt er weer vier avonden door Leidschendam en Voorburg gewandeld. Scholen trommelen weer zoveel mogelijk kinderen op om in een lange optocht door de gemeente te lopen. Maar ook als individuele wandelaar(s) kunt u natuurlijk meelopen.

De voorinschrijving is geopend op de website: www.avondwandel4daagse.nl. Inschrijven vóór 10 mei kost €5,00 (met medaille) of slechts €3,00 (zónder medaille). Op de wandeldagen zelf kost meelopen €5,50.

Start en finish zijn op sportpark DuiveSteyn vlakbij Leidsenhage (Veurselaan 109, 2272 AT, Voorburg). Tegelijkertijd met de Leidschendamse vierdaagse wordt ook de Voorburgse vierdaagse gehouden. Beide organisaties doen dit jaar mee met de landelijke week van de Avondwandel4daagse.

De gemeente Leidschendam-Voorburg moet er daarom alles aan doen om er voor te zorgen dat de jongeren, gezinnen en ouderen gewoon in hun gemeente kunnen blijven waar ze zijn opgegroeid of hun hele leven reeds wonen. Voor het nieuwe College ligt hier dan ook een enorme uitdaging. De VVD heeft in ieder geval aangegeven de lokale woningmarkt hoog op hun lijstje te hebben staan. De krapte op de woningmarkt in Leidschendam-Voorburg gaat nu zelfs zover dat mensen uit paniek briefjes in de brievenbussen bij ouderen gooien of ze toevallig niet hun huis uit willen….

Illegale gokkers, of ondernemers die hier toe gelegenheid geven in Leidschendam-Voorburg, mogen zich in de belangstelling van Justitie verheugen.

Meer service voor de inwoners Avalex-gebied De website van het afvalbedrijf meldt hierover: ,,Avalex kan met deze software op afstand alle containers in het Avalex-gebied monitoren. De vulgraadsensor meet op vaste momenten hoeveel afval er in een container zit. De sensor geeft deze meetresultaten door aan de software. De software kan door middel van slimme formules voorspellen wanneer een container over gaat lopen en deze op tijd opnemen in een route. Het resultaat: de kans dat containers overvol raken wordt sterk verkleind wat voor minder vuilniszakken naast de container zorgt. Hierdoor moet het serviceniveau van Avalex omhoog gaan en is de verwachting dat klachten af zullen nemen”.

In totaal werden vandaag elf locaties in de Hofstad doorzocht. Politie en justitie werkten samen met onder meer de Belastingdienst, de Kansspelautoriteit en de gemeente. Achter de gokzuilen gaat een criminele organisatie schuil die een ondermijnend effect heeft op de samenleving, aldus het OM. Belasting betalen is er niet bij en de illegale winst wordt mogelijk gebruikt voor andere criminele activiteiten. Of er worden bijvoorbeeld panden mee gekocht om het geld wit te wassen.

Het verkeersexamen voor de basisscholieren is vandaag in Leidschendam-Voorburg in volle gang. Tientallen (nerveuze) scholieren doen hun uiterste best om de verkeersregel zo goed mogelijk in acht te nemen.

Het afgelopen jaar controleerden gemeente, politie, OM en Belastingdienst zon zeventig verschillende locaties in Den Haag. In totaal werden door de burgemeester het afgelopen jaar acht locaties tijdelijk gesloten omdat er illegaal gegokt werd. De overige zaken ontvingen een waarschuwing.

Marieke Veldhuis, ‘Echt geweldig Vlietkinderen Konnect! Nu kan ik ’s avonds op de bank eens rustig lezen waar mijn zoon bij de naschoolse opvang mee bezig is geweest. Leuk ook dat je bijna iedere werkdag wel een nieuwe foto voorbij ziet komen. Ik voel me hierdoor nog meer betrokken bij de opvang.‘

Den Haag at Twitter: