PVV-gemeenteraadslid Den Haag overleden

PVV-gemeenteraadslid Den Haag overleden
PVV-raadslid pleegt zelfmoord | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Op sociale media werd getwijfeld aan het verhaal van Dille. Woensdagavond heeft de politica zelfmoord gepleegd. PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands bevestigt het overlijden van haar collega en vriendin.

De PVV in Den Haag heeft ook via een schriftelijke verklaring op het overlijden gereageerd. Met verslagenheid en intens verdriet hebben wij kennisgenomen van het plotseling overlijden van onze collega, strijdmakker en bovenal vriendin Willie Dille. Wat haar is overkomen en vooral de reacties daarop kon zij niet meer verdragen.”

Met verslagenheid en intens verdriet hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze collega, strijdmakker en bovenal vriendin Willie Dille. Wat haar is overkomen en vooral de reacties daarop kon zij niet meer dragen. Wij wensen haar familie en vrienden alle kracht en sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies, schrijft Gerbrands in een verklaring. Wij zullen doorstrijden, zodat haar dood niet voor niets is geweest.

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft haar vakantie afgebroken vanwege het overlijden. Ze keert vroegtijdig terug naar Den Haag. ”De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid”, aldus Krikke in een schriftelijke verklaring. “We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat.”

PVV-leider Geert Wilders heeft geschokt gereageerd: Willie was een geweldige warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort. We wensen haar partner, kinderen, haar collegas uit de Haagse PVV-fractie en iedereen die haar liefhad heel veel sterkte met dit onbeschrijfelijke verlies.

Premier Mark Rutte zegt geschokt te zijn door het overlijden van Dille. “Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).”

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft haar vakantie afgebroken en keert terug naar Den Haag. ,,Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer. De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega, schrijft de eerste burger in een verklaring. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen. We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat.

Ook minister-president Rutte laat weten geschokt te zijn. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en minister Ferdinand Grapperhaus, schrijft de premier in een verklaring.

Dille zat tussen 2010 en 2012 voor de PVV in de Tweede Kamer. Sinds 2010 is ze gemeenteraadslid in Den Haag.

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn Zelfmoord? Praat erover. Tel: 0900-0113 of www.113.nl

partij voor de vrijheid (pvv)den haagwillie dillePOPULAIRE VIDEO'S08 aug.Laffe daad dierenbeul gefilmd in Helmond08 aug.Nederlandse jihadisten gespot op Arabische tv08 aug.Harde windstoten op komst: 'Gevaar voor campings dreigt'08 aug.Dit zijn de bizarre concurrenten van GlennisGerelateerde artikelen06 aug.BinnenlandRyanair geschokt door dood Nederlandse piloot03 jul.EntertainmentZoon Tina Turner pleegt zelfmoord03 jul.BinnenlandHulpinstanties overleden jongen faalden03 jul.BinnenlandBlokhuis overlegt over stijging zelfdodingen01 jul.BuitenlandFamiliedrama: elf lichamen gevonden in huis New Delhi06 jun.EntertainmentAfscheidsbrief Kate Spade in nieuw licht door onthulling AndyDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

“Met verslagenheid en intens verdriet hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze collega, strijdmakker en bovenal vriendin Willie Dille”, schrijft Gerbrands. “Wat haar is overkomen en vooral de reacties daarop kon zij niet meer dragen. Wij zullen doorstrijden, zodat haar dood niet voor niets is geweest.”


Den Haag at Twitter: