ADO Den Haag beloont Robin Polley met contract tot 2021

ADO Den Haag heeft Robin Polley vastgelegd. De negentienjarige rechtsback tekent een contract tot medio 2021 met een optie voor nog een jaar. Polley is de zoon van de Ghanse aanvaller Prince Polley, die eind vorige eeuw uitgroeide tot cultheld bij Sparta, FC Twente en sc Heerenveen. Hij traint sinds de start van het seizoen mee met de eerste selectie van ADO, nadat hij vorig jaar werd opgepikt bij Feyenoord. In Den Haag werd de rechtsbuiten omgeschoold tot rechtsback.

“Dit is bijzonder, maar ook een beetje spannend. Hier werk je als jonge jongen naartoe. Dit is een droom die uitkomt”, reageert Polley op de ADO-website. “Ik ben super trots op dit speciale moment. Ik heb een moeilijke route afgelegd en dat is niet voor veel jongens weggelegd. Dit is voor mij het échte begin.”

23 november 2018 – ADO Den Haag heeft Robin Polley (19) beloond met een contract. De jonge rechtsback tekende vrijdag een verbintenis tot medio 2021, met een optie voor een extra jaar. Polley, zoon van de Ghanese aanvaller Prince Polley, traint vanaf dit seizoen mee met de selectie en maakte in de KNVB Beker tegen OJC Rosmalen zijn officiële debuut voor de Residentieclub. Polley werd vorig jaar opgepikt door ADO, nadat de verdediger vertrok bij Feyenoord. Sindsdien gaf hij zijn visitekaartje af. “Met ADO Den Haag belonen we graag ontwikkeling en potentie. Dat hebben we nu ook bij Robin gedaan”, zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As op het clubkanaal van ADO. “We zien toekomst in hem. Robin heeft een enorme wil om beter te worden en is daarnaast een positieve jongen die altijd hard werkt. Het is mooi om te zien hoe hij als rechtsachter zijn offensieve kwaliteiten benut. Vleugelverdedigers met snelheid en drive naar voren, die zien we graag in Den Haag.”

ADO Den Haag beloont Polley (19) met een contract

“Wat mijn volgende stap moet zijn? Een debuut in de Eredivisie”, aldus Polley. “Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben, maar zit natuurlijk ook nog in een leerproces. Ik wil nog meer rust in mijn spel krijgen en er verdedigend nog een tandje bij kunnen zetten. Ik merk dat ik hier al stappen in maak. Ik word met de dag beter.”

ADO Den Haag legt talentvolle back Polley definitief vast

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.