Honderden studenten protesteren in Den Haag tegen studiekosten

Honderden studenten protesteren in Den Haag tegen studiekosten
Vijfhonderd studenten bij protest tegen oplopende studiekosten
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

DEN HAAG – Studenten uit onder meer Nijmegen hebben zaterdag in Den Haag een protestmars gehouden om aandacht te vragen voor met name de oplopende studiekosten.

Volgens de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) waren er ongeveer vijfhonderd studenten. De opkomst was lager dan verwacht, want de bond had gerekend op het dubbele.

Minder animo dan verwacht voor studentenmars tegen hoge studiekosten

Studenten moeten zich diep in de schulden steken om te kunnen studeren, aan hen beloofde investeringen in het onderwijs worden niet nagekomen en nu gaat ook nog de rente op de studielening omhoog, stelt de LSVb.

De bond zegt dat de effecten van het schuldenstelsel nog erger zijn uitgepakt dan ze hadden gedacht. Het uitgangspunt van gelijke kansen zou daardoor ook op de tocht staan. Er is ook ontevredenheid over de rol van studieschulden bij het verlenen van een hypotheek.

De mars ging van het Lange Voorhout naar het onderwijsministerie en terug. De LSVb organiseerde de demonstratie samen met onder meer scholierenorganisatie LAKS en belangenbehartiger voor mbo-studenten JOB.