Uitblinker El Khayati leidt ADO Den Haag langs PEC Zwolle

Aan de hand van uitblinker Abdenasser El Khayati, goed voor twee doelpunten en één assist, heeft ADO Den Haag drie belangrijke punten gepakt in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De gasten kwamen twee keer op achterstand, maar wonnen uiteindelijk wel met 3-2.

Het duel tussen de nummer dertien en vijftien van eredivisie – vooraf gescheiden door één punt – kende een vermakelijke opening met vier doelpunten in het eerste halfuur. Thomas Lam kreeg de 1-0 op zijn naam, al leek ook ADO-verdediger Nick Kuipers een aandeel te hebben in de treffer die voortkwam uit een hoekschop.

John van t Schip heeft nog niets gehoord vanuit Italië. De trainer van PEC Zwolle zou in beeld zijn om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij Genoa, maar hij stelt dat er niets speelt. “Ik heb het ook alleen vanuit Italië gehoord, een paar journalisten die bellen. Ik word natuurlijk gelinkt, omdat ik daar ooit een keer gevoetbald heb, maar ik ben hier gewoon trainer bij PEC en er speelt helemaal niks”, aldus Van t Schip voor de camera van FOX Sports.

Zeker geen eigen doelpunt, maar absoluut een flater van het zuiverste water was het misverstand in de Haagse defensie tussen Aaron Meijers en doelman Robert Zwinkels. De terugkopbal van Meijers passeerde de uitkomende Zwinkels, waarna Clint Leemans ongehinderd de 2-1 kon binnentikken.

Toch sluit Van t Schip een overgang niet helemaal uit. “Italië is een prachtig land, een mooi voetballand ook. Ik heb er zelf vier jaar gespeeld, onze dochter is er geboren. Het is mooi, het is een eer als ze je daar zouden willen hebben. Het is een grote competitie., maar laat ik eerst maar eens hier met PEC wat werk gaan verrichten”, aldus Van t Schip. “Ik vind dat je in het moment gaat nadenken over dat soort dingen. Het is helemaal niet aan de orde.”

Tussendoor had El Khayati de gasten tot tweemaal toe langszij weten te schieten. Eerst vanaf de stip nadat Sheraldo Becker in de sandwich was genomen door Kenneth Paal en Sepp van den Berg en in de 24ste minuut via een schuiver in de verre hoek. Hij zijn seizoenstotaal daarmee op tien competitietreffers.

Na rust zakte de amusementswaarde aanzienlijk. Het duurde tot de 72ste minuut voordat er weer sprake was van enige opwinding voor een van beide doelen. El Khayati trachtte de bal tussen de Zwolse palen te krullen, maar Mickey van der Hart kon redding brengen, zoals de doelman ook knap reageerde op de kopbal van dichtbij van Danny Bakker.

Video: Reactie van Nasser El Khayati na de wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag

Kort nadat PECs centrumverdediger Thomas Lam geblesseerd naar de kant moest, sloeg ADO alsnog toe. Kuipers kopte in de 83ste minuut raak uit een scherp indraaiende voorzet van El Khayati. Het was pas de eerste Haagse treffer in het slotkwartier van een wedstrijd. ADO was de enige ploeg in de eredivisie die dat genoegen nog niet gesmaakt had.

In de extra tijd was de bij ADO debuterende Yuning Zhang nog dicht bij een vierde Haagse goal, maar de uithaal van de Chinees belandde op de paal. De van West Bromwich Albion gehuurde Zhang raakte afgelopen zomer tijdens de Aziatische Spelen geblesseerd aan zijn enkel en maakte tot dusver nog geen minuten in de eredivisie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.