Zonder rijbewijs rijden? Dan mag je politieautos poetsen

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De PVV in de Haagse gemeenteraad heeft raadsvragen gesteld aan het college naar aanleiding van een bericht dat door de politie Hoefkade in de Schilderswijk op Instagram is geplaatst. In het bericht is een foto te zien van een jongen die is aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. In plaats van een geldboete of een gang naar de rechter hebben de agenten zelf een straf bedacht: het wassen van politieautos.

Nederlandse tiener zonder rijbewijs krijgt bijzondere straf: politieautos poetsen

Discretionaire bevoegdheid! We delen vaak bekeuringen uit of houden vaak mensen aan. Echter besloten we deze ‘bekeuring maagd’ een vervangende straf te geven. Deze jongen werd aangetroffen terwijl hij reed zonder rijbewijs. Zijn vader was not amused en die ging helemaal akkoord met deze “taakstraf”. Wij hebben in ieder geval weer blinkend schone auto’s

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen… Hierdoor zijn we in staat de structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor u. De statistieken en overige rapportages herleiden we niet naar personen.

De actie van de Politie Hoefkade is de Haagse PVV in het verkeerde keelgat geschoten omdat iemand die zonder rijbewijs aan het verkeer deelneemt andere verkeersdeelnemers ernstig in gevaar brengt en bij een ongeluk niet is verzekerd. De partij vindt dat de door de agenten zelf verzonnen nepstraf niet in verhouding staat tot de ernstige overtreding. Raadsleden Sebastian Kruis en Karen Gerbrands willen dat burgemeester Pauline Krikke de Politie Hoefkade op hun verantwoordelijkheid wijst om dit soort taferelen in de toekomst te voorkomen. Ook willen de PVV-raadsleden dat de burgemeester in overleg met de driehoek ervoor zorgt dat de jongen in kwestie alsnog een passende juridische straf krijgt.

Ons doel is om bezoekers van onze website te voorzien van informatie die zo relevant mogelijk is voor hem of haar. Daarom proberen wij onze website zoveel mogelijk aan iedere bezoeker aan te passen. Dit doen we niet alleen via de inhoud van onze website, maar ook via de advertenties die worden getoond.

Raadslid Sebastian Kruis: Juist in de Schilderswijk is men gebaat bij law and order. De politie wordt er al totaal niet serieus genomen en met het uitdelen van dit soort nepstraffen voor ernstige overtredingen ondermijnen zij hun eigen gezag. De politie is er om de wet te handhaven, óók als het allochtonen betreft. Als Nederlanders 2 kilometer te hard rijden krijgen zij wél een bekeuring in de bus.

De verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is, afhankelijk van de website die u bezoekt, één van de volgende entiteiten die deel uitmaken van de Belgische ondernemingsgroep De Persgroep NV: