Omstreden islamitische school wil zich in Den Haag vestigen – AD.nl

Omstreden islamitische school wil zich in Den Haag vestigen - AD.nl
Oorlog om Haga Lyceum compleet | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De rel rond het omstreden Cornelius Haga Lyceum leidt tot grote onenigheid binnen de islamitische gemeenschap.

Dat schrijft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema mede namens haar collega’s en onderwijswethouders in Rotterdam, Utrecht en Den Haag in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de gemeenten is ingrijpen ,,noodzakelijk en onvermijdelijk”. Dit nadat de AIVD signalen heeft binnengekregen dat leerlingen structureel worden beïnvloed door een aantal bestuurders en medewerkers die banden zouden hebben gehad met een terroristische organisatie (het Kaukasus Emiraat).

Amsterdam – De rel rond het omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam splijt de islamitische gemeenschap. Ouders en leerlingen steunen de school, maar ook radicale predikers en zelfs IS-fans springen op de bres. Wederzijds zijn er bedreigingen en scheldpartijen. Het schoolbestuur weigert op te stappen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

De rel rond het omstreden Cornelius Haga Lyceum leidt tot grote onenigheid binnen de islamitische gemeenschap.

islamden haagamsterdam1 uur geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S11 mrt.Melania, wat is hier aan de hand?!10 mrt.'Mijn G-spot-vergroting doet zijn werk'08:23Pijnlijke crash op Zandvoort gefilmd10 mrt.Idioot! Automobilist speelt met leven motorrijderGerelateerde artikelen11:03BinnenlandG4 wil alternatief voor islamitische school10:52BinnenlandEerste havisten doen eindexamen Chinees10 mrt.BinnenlandHoogbegaafdheid meer dan alleen slim zijn08 mrt.BinnenlandPremier Rutte: stuur je kind niet naar Haga Lyceum08 mrt.BinnenlandJihadisten zien scholen als nieuw werkterrein08 mrt.BinnenlandHaatschool grijpt in: Niks zeggen!Dagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

11 mrt.Melania, wat is hier aan de hand?!10 mrt.'Mijn G-spot-vergroting doet zijn werk'08:23Pijnlijke crash op Zandvoort gefilmd10 mrt.Idioot! Automobilist speelt met leven motorrijderGerelateerde artikelen20 nov.BinnenlandMinister Grapperhaus belt John van den Heuvel05 okt.BinnenlandCelstraf voor bedreiging Geert Wilders17 jul.BinnenlandPolitie onderzoekt dood medewerkster pizzeria (56)06 jul.BinnenlandEchtgenote verdachte kluisjesroof bedreigd25 jun.BinnenlandEen op de drie politici bedreigd24 jun.BinnenlandAboutaleb opnieuw bedreigd met doodDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.