Omstreden islamitische school wil zich in Den Haag vestigen – AD.nl

Omstreden islamitische school wil zich in Den Haag vestigen - AD.nl
Omstreden islamitische school Amsterdam wil vestiging openen in Den Haag
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De massaal bezochte bijeenkomst over het Cornelius Haga Lyceum liep dinsdagavond uit de hand. Burgemeester Halsema en haar wethouder wilden aan de menigte uitleggen waarom ze de school willen sluiten, maar kregen geen kans. Niet alleen de Haga-ouders waren toegestroomd, uit het hele land waren sympathisanten opgetrommeld. De orthodox-islamitische zuil vierde een feestje tegen wat zij zien als een tirannieke overheid, die zomaar hun school wil sluiten.

Het ziet ernaar uit dat eventuele uitbreiding van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam nu geen kans maakt. Minister Slob zei in de Tweede Kamer dat vanuit de schoolorganisatie waar het Haga onder valt zeven aanvragen zijn ingediend voor uitbreiding en nieuwe vestigingen. Maar volgens Slob worden waarschijnlijk al die aanvragen afgewezen, omdat de school niet voldoet aan de minimumeisen voor het aantal leerlingen.

11 mrt.Melania, wat is hier aan de hand?!12 mrt.Pijnlijke crash op Zandvoort gefilmd10 mrt.'Mijn G-spot-vergroting doet zijn werk'12 mrt.Heftige vechtpartij: Dit moet je niet doen bij Urkers!Gerelateerde artikelen12 mrt.BinnenlandHaatschool kan op steun ouders rekenen08 mrt.BinnenlandJihadisten zien scholen als nieuw werkterrein08 mrt.BinnenlandArsenaal van overheid tegen radicale school blijkt best beperkt26 feb.Binnenland'Salafisten steeds sterker in Nederland'21 feb.BinnenlandDrie redenen waarom jihadbruid kan fluiten naar verblijfsvergunning13 feb.BinnenlandBewijzen stapelen zich op tegen hipsterjihadi en broerDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Kasper van Laarhoven 12 maart 2019 om 14:57 Onder meer moet het screeningsproces voor het uitgeven van VOGs in het onderwijs geactualiseerd worden, schrijven de vier grote steden. Foto Koen van Weel/ANP De vier grote steden willen dat de Tweede Kamer maatregelen neemt om extremisme en antidemocratisch onderwijs tegen te gaan. Dat schrijft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) dinsdag in een brief aan de Kamer naar aanleiding van de controverse rondom het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Bestuurders van de islamitische middelbare school wordt onder meer verweten banden te hebben met Tsjetsjeense terroristen en een parallelle samenleving na te streven. Dinsdagmiddag stelde VVDer Rudmer Heerema Kamervragen over de school en de signalen die inlichtingendienst AIVD met de gemeente Amsterdam deelde. Donderdag volgt een Kamerdebat.