Omstreden islamitische school wil zich in Den Haag vestigen – AD.nl

Omstreden islamitische school wil zich in Den Haag vestigen - AD.nl
Bijeenkomst Haga Lyceum uit de hand gelopen | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De massaal bezochte bijeenkomst over het Cornelius Haga Lyceum liep dinsdagavond uit de hand. Burgemeester Halsema en haar wethouder wilden aan de menigte uitleggen waarom ze de school willen sluiten, maar kregen geen kans. Niet alleen de Haga-ouders waren toegestroomd, uit het hele land waren sympathisanten opgetrommeld. De orthodox-islamitische zuil vierde een feestje tegen wat zij zien als een tirannieke overheid, die zomaar hun school wil sluiten.

Het ziet ernaar uit dat eventuele uitbreiding van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam nu geen kans maakt. Minister Slob zei in de Tweede Kamer dat vanuit de schoolorganisatie waar het Haga onder valt zeven aanvragen zijn ingediend voor uitbreiding en nieuwe vestigingen. Maar volgens Slob worden waarschijnlijk al die aanvragen afgewezen, omdat de school niet voldoet aan de minimumeisen voor het aantal leerlingen.

12 mrt.Pijnlijke crash op Zandvoort gefilmd11 mrt.Melania, wat is hier aan de hand?!12 mrt.Heftige vechtpartij: Dit moet je niet doen bij Urkers!10 mrt.'Mijn G-spot-vergroting doet zijn werk'Gerelateerde artikelen12 mrt.BinnenlandHaatschool kan op steun ouders rekenen08 mrt.BinnenlandJihadisten zien scholen als nieuw werkterrein08 mrt.BinnenlandArsenaal van overheid tegen radicale school blijkt best beperkt26 feb.Binnenland'Salafisten steeds sterker in Nederland'21 feb.BinnenlandDrie redenen waarom jihadbruid kan fluiten naar verblijfsvergunning13 feb.BinnenlandBewijzen stapelen zich op tegen hipsterjihadi en broerDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.