Meeleven met Utrecht: In Den Haag hangt de vlag halfstok – indebuurt Den Haag – indebuurt

Meeleven met Utrecht: In Den Haag hangt de vlag halfstok - indebuurt Den Haag - indebuurt
Gevonden briefje duidt mogelijk op terroristisch motief | NU – Het laatste nieuws het eerst op
De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gökmen Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het #24oktoberplein in Utrecht. Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070, aldus de politie in een bericht. Eerder werd zijn naam verkeerd gespeld: het gaat niet om Gökman, maar om Gökmen Tanis.

In de Renault Clio die maandag werd aantroffen aan de Tichelaarslaan in Utrecht vond de politie aanwijzingen die leidden naar de verdachte van de schietpartij in de tram. Dat meldde de politie maandag.

Ik vind dit wel gepast na wat er maandag gebeurd is, vertelt een vrouw bij het Spui in Den Haag. Als er drie mensen overlijden en een aantal mensen heel zwaar gewond is, is er sprake een aanslag op onze maatschappij, vult een man naast haar aan. Een vrouw die even verderop bij een tramhalte staat, was maandag toevallig in Utrecht. Dat was best heftig, vertelt ze. Ze was in Utrecht om te shoppen, maar daar kwam nu logischerwijs niks van terecht. Toen we probeerden terug naar huis te gaan, kwamen we vlak langs de plek waar het schietincident had plaatsgevonden. Bij de tram waar het was gebeurd was heel veel politie en deden mensen onderzoek.

Gökmen T. kon daarop worden aangehouden in een pand aan de Oudenoord in Utrecht, een paar kilometer van het 24 Oktoberplein waar in een tram de aanslag gebeurde.

In het handgeschreven briefje dat werd gevonden in de door schutter Gökmen T. gebruikte rode Renault Clio zou het woord Allah hebben gestaan. “Mogelijk gaf dit briefje de doorslag om van terreur uit te gaan”, zegt terreurdeskundige Edwin Bakker in de krant.

De politie meldde eerder ook een tweede verdachte te hebben aangehouden. Het blijkt te gaan om een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.

Video: Eerste beelden van aanhouding Gökmen T., verdachte schietpartij Utrecht – RTL NIEUWS