Bedreiger gemeente Den Haag aangehouden | Binnenland – Telegraaf.nl

Bedreiger gemeente Den Haag aangehouden | Binnenland - Telegraaf.nl
Man aangehouden na dreigtelefoontje naar gemeente om uitkering
DEN HAAG – Een arrestatieteam heeft woensdag in een woning in Nieuwegein een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het uiten van een bedreiging aan de gemeente Den Haag eerder op de dag.

De man had in de middag een telefonische bedreiging geuit aan de gemeente Den Haag in verband met een geschil over een uitkering. Omdat de politie dergelijke uitingen serieus neemt, werd direct begonnen met het opsporen van de man. In de loop van de middag kwam de man in het vizier en werd zijn aanhouding voorbereid. Kort voor de arrestatie meldde de man zichzelf via 112 bij de politie. Hij is meegenomen voor verhoor.

De politie in Den Haag was woensdag op zoek naar een man die telefonisch bedreigingen had geuit na een geschil over een uitkering. Daarom werd het politietoezicht bij het Binnenhof, stadhuis en de treinstations Den Haag Centraal en Hollands Spoor opgevoerd.  We nemen alles na het incident in Utrecht afgelopen maandag serieus, zei een politiewoordvoerder woendsdagmiddag.

Na de bedreiging werd de beveiliging van het Centraal Station, het stadhuis en het Binnenhof opgeschroefd.

De dreiger, een man van 36 jaar oud, is woensdagavond rond 18.00 uur door een arrestatieteam opgepakt in Nieuwegein. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Wat hij in Nieuwegein deed en wat zijn band is met Den Haag kon een woordvoerder van de politie niet zeggen. Dat wordt allemaal nog uitgezocht.

den haagbinnenhoftelefoonsUpdated Gisteren, 20:23Gisteren, 13:55 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S19 mrt.Kuzu toont 'walgelijk' briefje in opmerkelijk debat20 mrt.Laf schoptuig op station gefilmd19 mrt.Öztürk, stop met schreeuwen!19 mrt.Baudet reageert op kritiekGerelateerde artikelen20 mrt.BinnenlandCoke en kalasjnikovs onderschept in Breda20 mrt.BinnenlandZwangere vrouw rooft voor 900 euro bij Primark19 mrt.BinnenlandOpmerkelijk detail: zo wist politie tramschutter te pakken19 mrt.BinnenlandOM kan niet bij naar Iran ontsnapte crimineel19 mrt.BuitenlandPolitie helpt autistische jongen (12) bij zoektocht naar knuffel19 mrt.BinnenlandStraat Rotterdam afgezet om mogelijk explosiefDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.