ADO slacht Utrecht in Den Haag | Voetbal – Telegraaf.nl

ADO slacht Utrecht in Den Haag | Voetbal - Telegraaf.nl
Effectief ADO vernedert slordig FC Utrecht | Eredivisie
Na acht vruchtbare wedstrijden, inclusief drie overwinningen in de laatste drie duels, keerde de kennelijk ietwat overmoedig geworden ploeg van trainer Dick Advocaat keihard terug in de realiteit: 5-0. Bij de rust leidde de efficiënte thuisclub al met 3-0. Lex Immers scoorde twee keer.

FC Utrecht speelde in Den Haag als ambitieuze nummer vijf veel te vrijblijvend. ADO steeg dankzij de eerste zege in zeven duels naar de twaalfde plek.

FC Groningen wipt dankzij de zege over Willem II, dat zaterdag met 1-4 verloor van Ajax, heen naar de achtste plaats en heeft nog volop zicht op deelname aan de play-offs voor een plaats in de Europa League. Excelsior staat zestiende, maar kan nog zakken naar de zeventiende plek, als FC Emmen zondag wint van sc Heerenveen.

ADO kwam door zwak uitverdedigen bij FC Utrecht snel op 1-0. De bal belandde voor de voeten van Immers, die doeltreffend uithaalde. FC Utrecht wekte daarna even de indruk dat het toch wel weer goed zou komen. Een aantal kansen, voor onder anderen Gyrano Kerk en Sander van de Streek, leverde echter niets op.

Na ruim een half uur zakte de Utrechtse concentratie weer weg. Eerst kon Aaron Meijers profiteren van de slechte dekking en nog geen minuut later kwam ook Danny Bakker uit een fraai uitgespeelde counter tot scoren (3-0).

ADO had geen kind aan de formatie van Dick Advocaat en stond bij rust al met 3-0 voor. Lex Immers opende in de 11e minuut de score, waarna Aaron Meijers en Danny Bakker de thuisploeg in de 35e en 36e minuut aan een veilige marge hielpen. Tomas Necid en nogmaals Immers bepaalden de eindstand.

Met een dubbele wissel na de rust trachtte Advocaat vergeefs een ommekeer te bewerkstelligen. Tomas Necid en Immers gaven de Haagse fans in de slotfase opnieuw reden tot juichen.

De bezoekers maakten in het Cars Jeans Stadion echter een slappe indruk en kwamen op achterstand door een goal van Immers, die in de spits opnieuw de voorkeur kreeg boven Tomas Necid. De Tsjech haalde vlak voor tijd alsnog zijn gram door als invaller voor de vierde Haagse treffer te tekenen.

11:58Prachtgoal: eerbetoon aan zieke moeder04 apr.Dit zegt Emmen-keeper over treiterende Ajax-fans05 apr.Fenomeen Van der Poel nu al verder dan Sagan09:58Van Bommel moet vasthouden aan deze formuleDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.