Den Haag heeft deel foutieve betalingen terug | Binnenland – Telegraaf.nl

Den Haag heeft deel foutieve betalingen terug | Binnenland - Telegraaf.nl
Gemeente Den Haag heeft 2 miljoen euro weer terug na foutieve betaling
DEN HAAG – De gemeente Den Haag heeft zondag het grootste deel van de ten onrechte overgemaakte 2,5 miljoen euro aan uitkeringen terug. Inmiddels is al meer dan 2 miljoen euro op de Haagse bankrekening bijgeschreven, aldus de gemeente.

De gemeente stortte donderdag bij 69 mensen die werken met behoud van uitkering, een te hoog bedrag aan zogeheten premie proefplaatsing. Het hoogste bedrag dat onterecht werd uitgekeerd was 108.117 euro en het laagste bedrag 7419 euro.

In 2013 gebeurde iets soortgelijks in Amsterdam. Daar kregen ruim 9000 minima door een fout van de Amsterdamse belastingdienst bij het overmaken van de woonkostenbijdrage duizenden euros meer op hun rekening gestort dan de bedoeling was.

De gemeente denkt dat de bedragen niet juist in het informatiesysteem zijn ingelezen, doordat er een punt stond waar volgens de Nederlandse schrijfwijze bij geldbedragen een komma had moeten staan. Een medewerker die de betalingen controleerde ontdekte de fout. Een persoon heeft een deel van het bedrag opgenomen. Met deze persoon wil de gemeente om tafel om te kijken hoe het geld kan worden terugbetaald.

Grootste deel onjuist betaald miljoenenbedrag Den Haag weer terug

In 2013 gebeurde iets soortgelijks in Amsterdam. Daar kregen ruim 9000 minima door een fout van de Amsterdamse belastingdienst bij het overmaken van de woonkostenbijdrage duizenden euros meer op hun rekening gestort dan de bedoeling was. Er werd in de hoofdstad 188 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen. Ook deze mensen moesten het teveel betaalde geld teruggeven. Maar veel mensen wilden dat niet en de gemeente moest in sommige gevallen deurwaarders inzetten om het geld te krijgen.

De gemeente Den Haag heeft vandaag het grootste deel van de ten onrechte overgemaakte 2,5 miljoen euro aan uitkeringen teruggekregen. Inmiddels is al meer dan 2 miljoen euro op de Haagse bankrekening bijgeschreven, aldus de gemeente.

gemeentenden haagUpdated 51 min geleden52 min geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S06 apr.Massale knokpartij: mannen verpesten Ladies Day05 apr.Bewuste aanrijding op A4: Hij wil me dood hebben!06 apr.Politieagent krijgt ervan langs06 apr.Aso-scooterrijders zetten Amsterdam op steltenGerelateerde artikelen05 apr.Wat U ZegtUWV, geef Klaas-Jan zijn geld terug01 apr.BinnenlandUWV verleende mogelijk onterecht uitkeringen31 mrt.ColumnsShoppen voor een uitkering in de EU29 mrt.BuitenlandPlan Poolse WW-uitkering voorlopig van tafel27 mrt.FinancieelWW-export is van de zotte26 mrt.BinnenlandWoede over WW-fraude: 'Polen lachen zich suf'Dagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Een medewerker die de betalingen controleerde ontdekte de fout. Een persoon heeft een deel van het bedrag opgenomen. Met deze persoon wil de gemeente om tafel om te kijken hoe het geld kan worden terugbetaald.

Deze groep heeft wel recht op een premie van de gemeente, maar die is aanzienlijk lager dan de 100.000 euro die sommigen op de bankrekening ontvingen. Het laagste bedrag dat de gemeente donderdag uitkeerde was 7.419 euro.

De bedragen zijn waarschijnlijk zo hoog uitgevallen doordat deze niet goed zijn ingevoerd in het systeem. Op diverse plaatsen stond een punt waar een komma had moeten staan.