Handgranaat gevonden bij supportershome ADO Den Haag – NRC

Handgranaat gevonden bij supportershome ADO Den Haag - NRC
Handgranaat gevonden bij supportershome ADO, politie doet onderzoek
Op verschillende foto’s is te zien dat er drie rode kruizen op het supportershome zijn gespoten, wat zou verwijzen naar Amsterdam.

Marissa van Loon 9 april 2019 om 12:37 Supporters van ADO Den Haag in het stadion, voor aanvang van een wedstrijd. Het stadion ligt naast het supportershome. Foto Olaf Kraak/ANP Bij het supportershome van ADO Den Haag is dinsdagochtend een handgranaat aangetroffen. Het explosief werd rond 10.40 uur opgemerkt door een medewerker, die vervolgens de politie belde. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om de granaat weg te halen.

Bij het supportershome van ADO Den Haag is dinsdagochtend een handgranaat gevonden. Dat zegt een woordvoerder van de Eredivisie-club uit Den Haag tegen het Algemeen Dagblad.  Het supportershome van de Hagenezen bevindt zich naast het stadion van ADO en daarom is de hele omgeving rond het Cars Jeans Stadion dinsdagochtend afgezet, aldus het AD. Een afvaardiging van de Explosieven Opruimingsdienst is afgereisd om het voorwerp onschadelijk te maken. Of de handgranaat ook echt werkt, is nog niet bekend. Het explosief zit vastgebonden aan de buitenkant van het supportershome.

Het is nog niet bekend van wie de handgranaat is. Op verschillende fotos is te zien dat er drie rode kruizen op het supportershome zijn gespoten, wat zou verwijzen naar Amsterdam.

De krant schrijft dat de handgranaat dinsdag rond 10.00 uur werd ontdekt door een medewerker van het supportershome. De politie werd direct ingeschakeld en was rond elf uur ter plaatste. Wie het explosief daar heeft geplaatst, wordt nog onderzocht. 

Volgen Die drie kruizen zijn geen enkele garantie voor de herkomst, reageert een woordvoerder van ADO Den Haag. We zijn er erg van geschrokken. Je denkt aan wat er had kunnen gebeuren. De politie kan ook nog niet zeggen van wie de handgranaat afkomstig is.

In februari werd het bronzen beeld De Dokwerker in Amsterdam door ADO-fans beklad met groene en gele verf, de clubkleuren van ADO.

Leeslijst Artikel delen Mail de redactie viewBox=”0 0 13 15″ style=”enable-background:new 0 0 13 15;” > Onderwerpen Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.

Een woordvoerder van de politie Haaglanden bevestigt een bericht hierover van Omroep West. Het explosief hing aan een deur van het supportershome, naast het stadion in de wijk Forepark in Den Haag.

Op de deur van het supportershome waren drie rode andreaskruizen onder elkaar geschilderd, zoals de kruizen in het wapen van Amsterdam. De politie wil niet speculeren of er een verband bestaat tussen de kruizen en de handgranaat. “Wij houden alle opties open”, aldus een zegsman.

De training van ADO is dinsdagochtend afgebroken. “Je moet er niet aan denken wat er in theorie had kunnen gebeuren”, aldus een zegsman van de club. “Iedereen is erg van slag.”

Het is volgens de woordvoerder niet eerder gebeurd dat er een handgranaat bij het supportershome van de club is aangetroffen.

In februari werden door vermeende aanhangers van ADO Den Haag vernielingen aangericht in Amsterdam. Ook werden gebouwen beklad met hakenkruizen en leuzen als 070 FCDH en Anti 020. Het Amsterdamse beeld De Dokwerker werd daarnaast met groene en gele verf beklad, de clubkleuren van ADO Den Haag.

ADO nam destijds afstand van deze acties. Supporters van ADO en de Italiaanse topclub Juventus hebben een vriendschapsrelatie. Ajax speelt woensdagavond in Amsterdam het eerste duel van de kwartfinale in de Champions League tegen Juventus.

Vanochtend rond 10.40 uur werd er een handgranaat aangetroffen bij het supporters-home van ADO Den Haag. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) komt ter plaatse om de handgranaat weg te halen. We doen onderzoek. Heb je iets gezien? Laat het weten via: 0900-8844.