Mustaf S. krijgt 12 jaar cel voor neerschieten van Azad Sahin (17) in Haagse shishalounge – AD.nl

Mustaf S. krijgt 12 jaar cel voor neerschieten van Azad Sahin (17) in Haagse shishalounge - AD.nl
12 jaar cel voor fatale schietpartij shishalounge: Ruzie om lachgasballon
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De verdachte van de fatale schietpartij in een shishalounge in Den Haag vorig jaar, moet twaalf jaar de gevangenis in. De 20-jarige Mustaf S. schoot twee keer op het 17-jarige slachtoffer 'tijdens een uit de hand gelopen ruzie'.

De rechtbank volgt de strafeis van het Openbaar Ministerie. Mustaf S. heeft bekend dat hij de jongen, Azad Sahin, heeft neergeschoten. “De verdachte is met een geladen vuurwapen op zak op stap gegaan naar een drukke uitgaansgelegenheid. Er ontstond een ruzie om niets en hij heeft zonder te aarzelen geschoten”, motiveerde de rechtbank het vonnis.

Mogelijk hadden de twee ruzie met elkaar. Het is nog steeds onduidelijk of zij elkaar al kenden voor de ontmoeting in de shishalounge aan de Laan van Meerdervoort.

Rotterdammer 12 jaar de cel in voor fatale schietpartij in shishalounge Den Haag

De 20-jarige S. uit Rotterdam zou meerdere keren op de jongen hebben geschoten. Het slachtoffer overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Volgens S. kregen hij en zijn vrienden ruzie met het slachtoffer en zijn vrienden. De ruzie zou zijn gegaan over een met lachgas gevuld ballonnetje dat van het groepje van het slachtoffer naar een vriend van S. zou zijn gegooid.

“Het slachtoffer daagde mij uit, hij wilde me een vuistslag geven maar miste. Voor ik het wist had ik twee schoten gelost”, zei S. twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. Zijn advocaat sprak van een uit de hand gelopen ruzie.

S. had de fatale avond een pistool bij zich omdat hij wat problemen had met wat mensen. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar voor die ontmoeting niet. Ruim een week na het incident werd S. bij een verkeerscontrole aangehouden.

De 20-jarige verdachte zou meerdere schoten hebben gelost. Het slachtoffer overleed een dag later aan zijn verwondingen. Volgens S. kregen hij en zijn vrienden ruzie met het slachtoffer en zijn vrienden. De ruzie zou zijn gegaan over een ballonnetje, dat van het groepje van het slachtoffer naar een vriend van S. zou zijn gegooid. 

Er loopt ook nog onderzoek naar mogelijke wraakplannen van de familie van het slachtoffer. Na de schietpartij zouden zij op zoek zijn gegaan naar de dader. De familie van S. heeft een tijd ondergedoken gezeten.

"De verdachte is met een geladen vuurwapen op zak op stap gegaan naar een drukke uitgaansgelegenheid. Er ontstond een ruzie om niets en hij heeft zonder te aarzelen geschoten", motiveerde de rechtbank het vonnis. De uitspraak komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM).