Drie Amsterdammers aangehouden voor handgranaat bij supportershome ADO – AD.nl

Drie Amsterdammers aangehouden voor handgranaat bij supportershome ADO - AD.nl
Drie mannen aangehouden voor handgranaat bij supportershome ADO
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Den Haag/Amsterdam – Drie mannen uit Amsterdam zijn dinsdagmorgen rond 5.30 uur opgepakt door de recherche van district Den Haag-Zuid. De drie worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het ophangen van een handgranaat bij de ingang van het supportershome van ADO Den Haag.

Het explosief was opgehangen aan een deur van het supportershome, naast het stadion in de Haagse wijk Forepark. Op de deur waren drie rode andreaskruizen onder elkaar geschilderd, zoals de kruizen in het wapen van Amsterdam.

Het gaat om twee mannen van 18–jaar en een man van 20-jaar. De drie mannen zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Bij het supportershome van ADO Den Haag is op dinsdagochtend 9 april een handgranaat gevonden. Het projectiel hing aan het gebouw, dat naast het stadion van de eredivisieclub staat.

Alfons Groenendijk, trainer van ADO Den Haag, heeft bij VTBL gereageerd op de gevonden handgranaat bij het complex van de Hagenezen. Je weet niet waar het vandaan komt. Er wordt gelijk naar Ajax gewezen, maar ik weet het niet. Je kan drie kruizen op muur zetten en dan is het Ajax? Groenendijk wil geen verkeerde conclusies trekken. Wel wil de coach de ernst van de zaak benadrukken. Ik vind het een grof schandaal. Het lijkt alsof we dit normaal gaan vinden.