36 x Fotos van Koningsnacht 2019 in Den Haag #TheLifeILive – indebuurt Den Haag – indebuurt

36 x Foto\s van Koningsnacht 2019 in Den Haag #TheLifeILive - indebuurt Den Haag - indebuurt
Duizenden vieren Koningsnacht in Haagse centrum
Vanwege de drukte was de Schoolstraat richting de Grote Markt een tijd afgesloten. Grote incidenten zijn er niet geweest. Rond 01.00 uur was de muziek afgelopen, waarna de feestgangers langzaamaan afdropen. De woordvoerder sprak van een uitstekende sfeer. Volgens hem liep iedereen met een glimlach rond.

The Life I Live gaat op Koningsdag verder vanaf 12.30 uur en eindigt om 20.00 uur. Hieronder zie je het volledige programma en een plattegrond met de locaties van de podia.

Viering Koningsnacht begint met vrijmarkt

Festivalgangers wordt aangeraden om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Tramlijnen 1, 9, 15,16 en 17 rijden om vanwege de festiviteiten. De halte Grote Markt wordt tijdens Koningsnacht afgesloten. Reizigers van tramlijn 2, 3, 4 en 6 kunnen uitstappen bij de halte Brouwersgracht. Ook zet HTM na afloop extra nachtbussen in.

Het weer is op Koningsnacht nog vrij aangenaam: brede opklaringen en het is droog. In de loop van de nacht neemt de bewolking wel toe en feestvierders die het echt laat maken, maken kans om nog wat regendruppels op te vangen. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden. Koningsnacht gaat erg onstuimig en koud verlopen: aan de kust kan het hard waaien en er vallen regelmatig buien met kans op hagel en onweer. De temperatuur loopt niet verder op dan 12 graden. Lees hier het volledige weerbericht.

Het muziekfestival The Life I Live, dat met negen concertpodia in de binnenstad van Den Haag de verjaardag van Koning Willem-Alexander vierde, trok zon 200.000 mensen, liet een woordvoerder van de organisatie weten.

Rond 1.00 uur was de muziek afgelopen, waarna de feestgangers langzaam afdropen. Het festival gaat op Koningsdag om 12.00 uur verder. De woordvoerder sprak van een “uitstekende sfeer”. Volgens hem liep iedereen “met een glimlach rond”. Grote incidenten zijn er volgens hem ook niet geweest.

Koning Willem-Alexander woont sinds januari van dit jaar in Den Haag, toen hij met zijn gezin verhuisde naar Paleis Huis ten Bosch. Ook zijn werkpaleis Paleis Noordeinde bevindt zich in de Hofstad.

In Utrecht was het net als in Den Haag behoorlijk druk. In deze steden werd mensen verzocht bepaalde plekken te mijden.

In Amsterdam is de avond ook overwegend rustig verlopen. Ambulances voerden 106 ritten uit, met name voor alcoholgerelateerde meldingen. De ambulance moest opvallend vaak uitrukken voor dronken minderjarigen, zegt een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema.

De politie hield in de hoofdstad twintig mensen aan. Dat zijn er minder dan in een gemiddelde weekendnacht. Rond 9.30 uur was het in Amsterdam nog rustig op straat. De hoofdstad krijgt doorgaans op Koningsdag honderdduizenden bezoekers te verwerken.

In Almere verliep Koningsnacht in tegenstelling tot andere grote steden onrustig. De politie heeft zeker tien mensen aangehouden nadat de burgemeester uit voorzorg het centrum van de stad had aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

De gemeente wilde voorkomen dat rivaliserende groepen jongeren elkaar zouden ontmoeten voor vechtpartijen. Verschillende aangehouden jongeren hadden wapens op zak.