275.000 bezoekers voor The Life I Live in Den Haag – Omroep West

275.000 bezoekers voor The Life I Live in Den Haag - Omroep West
36 x Fotos van Koningsnacht 2019 in Den Haag #TheLifeILive – indebuurt Den Haag
Het is volgens de organisatie de succesvolste editie tot nu toe. Zelfs op Koningsdag, toen men vreesde voor koud en nat weer, brak de zon regelmatig door een droog wolkendek en stroomde het stadscentrum vol met muziekminnend publiek.

Op diverse concertpodia in de binnenstad vonden in totaal zestig live-optredens plaats en waren veel uiteenlopende muziekstijlen te horen. Zaterdag traden onder meer rapper Mr. Polska, Moon Tapes, Sindicato Sonico en de bluesrock-band One White Dog op.

De naam van het festival The Life I Live is ontleend aan het gelijknamige nummer van Q65, de Haagse band die populair was in de jaren zestig. De eerste editie was in 2011 en sinds 2017 is het een tweedaags evenement.

DEN HAAG – In Den Haag waren vrijdagavond en -nacht veel mensen op de been om de verjaardag van de koning alvast in te luiden. Het muziekfestival The Life I Live, met negen concertpodia in de binnenstad, trok zon 200.000 mensen, liet een woordvoerder van de organisatie weten.

De politie hield in de hoofdstad twintig mensen aan. Dat zijn er minder dan in een gemiddelde weekendnacht. Rond 9.30 uur was het in Amsterdam nog rustig op straat. De hoofdstad krijgt doorgaans op Koningsdag honderdduizenden bezoekers te verwerken.

Rond 01.00 uur was de muziek afgelopen, waarna de feestgangers langzaamaan afdropen. De woordvoerder sprak van een uitstekende sfeer. Volgens hem liep iedereen met een glimlach rond. Grote incidenten zijn er volgens hem ook niet geweest.