Vijf jonge mannen opgepakt na vechtpartij zwembad in Den Haag – NOS

Vijf jonge mannen opgepakt na vechtpartij zwembad in Den Haag - NOS
Vijf aanhoudingen om mishandeling badmeesters | Binnenland
DEN HAAG – Vijf mannen zijn woensdagavond aangehouden vanwege het mishandelen en bedreigen van meerdere badmeesters in het Hofbad in Den Haag. Volgens de politie ontstond rond 20.00 uur een vechtpartij. Daarbij raakte een badmeester gewond.

Een andere badmeester werd in het zwembad met een mes bedreigd door één van de vijf verdachten. De aangehouden mannen zijn 22, 19, 18 en 18 jaar. Ook is een 14-jarige jongen aangehouden. Het mes werd gevonden tijdens onderzoek van de politie waarbij honden werden ingezet.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Veel andere zwembadbezoekers waren getuige van de bedreiging en vechtpartij. Volgens de politie zijn de bezoekers er flink van geschrokken, vooral omdat badmeesters juist aanwezig zijn om de veiligheid te waarborgen.

De autoriteiten zijn een onderzoek gestart en de verdachten worden verhoord. De badmeesters hebben aangifte gedaan.

Meerdere badmeesters zijn gisteravond in het Hofbad in Den Haag bedreigd en mishandeld. Ongeveer twintig mensen waren betrokken bij een grote vechtpartij in het zwembad. De politie heeft inmiddels vijf mensen opgepakt.

De sfeer sloeg gisteren in het Hofbad helemaal om rond acht uur s avonds. Meerdere mensen belaagden badmeesters, waarbij in ieder geval één badmeester gewond is geraakt.

Een andere badmeester werd in het zwembad bedreigd met een mes. Inmiddels zijn vijf mannen van 22, 19, 18, 18 en 14 jaar oud opgepakt.

Tijdens de vechtpartij waren veel mensen aanwezig in het zwembad, onder wie ook veel kinderen. Zij hebben de mishandeling en bedreiging zien gebeuren, laat de politie weten. 

“De mishandeling en bedreiging hebben een diepe indruk op de slachtoffers gemaakt. Badmeesters zorgen ervoor dat mensen veilig kunnen zwemmen. Dat juist zij zijn mishandeld en bedreigd, zorgt voor verontwaardiging bij bezoekers en medewerkers van het zwembad en vele anderen.”

De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Den Haag nemen de zaak zeer serieus en doen onderzoek.