Ruim dertig tips over dode vrouw (56) in Scheveningse bosjes Den Haag – Hartvannederland.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

DEN HAAG – De politie heeft een foto gepubliceerd van de vrouw die levenloos in de Scheveningse Bosjes werd aangetroffen. Het gaat om een 56-jarige vrouw met een Japans uiterlijk. De politie hoopt snel meer informatie te krijgen over de dader.

De vrouw, die volgens enkele wandelaars die haar dagelijks zagen Etsuko heet, werd 4 mei dood gevonden in de Scheveningse Bosjes bij het Galgenpad. De politie gaat uit van een misdrijf en hoopt dat mensen die tussen 14.30 uur en de vondst van haar lichaam rond 15.30 uur iets vreemds hebben gezien zich melden.

De vrouw vertrok ergens tussen 14.30 uur en 15 uur vanuit haar huis aan de Nicolaïstraat, zo is inmiddels gebleken uit het grootschalige onderzoek. Ze reed op haar kenmerkende fiets met een mandje voorop en een mandje achterop. Haar zwarte Labrador Max, die gehandicapt was en haar witte hondje Lucy had ze bij zich.

Video: Wie heeft slachtoffer Scheveningse Bosjes nog gezien? – Team West

Over een motief kan de politie nog niets zeggen. We houden echt alle opties open, laat woordvoerder Dick Goijert weten.

De vrouw werd gevonden door wandelaars. Haar hond Max, die met een speciaal looprekje voortbeweegt, zat naast haar. Het andere hondje was spoorloos, maar werd later teruggevonden.

De politie hoopt dat mensen die op 4 mei in de Scheveningse bosjes waren video of fotos hebben. We zijn blij met iedere tip. Mogelijk zijn er veel mensen die iets opvallends hebben gezien. Het is altijd heel druk op die plek.

Komende week zal de politie nog meer acties gaan houden, zoals flyeren, in de hoop getuigen te krijgen. Rondom de Scheveningse Bosjes konden wandelaars nog steeds niet geloven wat er is gebeurd. We zagen haar hier altijd. Geen idee wie het nu op haar had gemunt. Het zal wel erg zijn als er gewoon een gek hier haar zomaar heeft vermoord.

Tips over deze zaak? Mail Mick van Wely via m.van.wely@telegraaf.nl of Lieke Jongbloed via l.jongbloed@telegraaf.nl.