Uitslaande brand in winkelpand Den Haag, veel rookontwikkeling Wateringsestraat Den Haag VIDEO – district8.net

Uitslaande brand in winkelpand Den Haag, veel rookontwikkeling Wateringsestraat Den Haag VIDEO - district8.net
Twintig woningen ontruimd vanwege brand in supermarkt Wateringsestraat Den Haag
Het vuur brak omstreeks 3.15 uur s nachts uit. Omdat er woningen zijn gevestigd boven het winkelpand schaalde de brandweer op. Zon twintig woningen werden ontruimd. Vanwege de rook was het voor hen niet veilig om in de huizen te blijven, legde een woordvoerder van de veiligheidsregio uit. De bewoners van deze woningen werden tijdelijk opgevangen in een HTM bus.

Rond 04.15 uur was het vuur onder controle. De schade aan het winkelpand is fors. De brandweer gaat de woningen boven het winkelpand ventileren. De verwachting is dat de bewoners dan weer terug kunnen naar huis. Het vuur is volgens de brandweer ontstaan in een machine in de bakkerij.

DEN HAAG – Aan de Wateringsestraat in Den Haag heeft een grote brand gewoed in een winkelpand. Doordat er veel rook is vrijgekomen naar de bovenliggende woningen aan de s- Gravenzandelaan en de Wateringsestraat zijn die ontruimd. Er is niemand gewond geraakt.

Zon dertig tot veertig bewoners zijn door de brandweer uit hun huizen gehaald. Door de rook was het voor hen niet veilig om in de huizen te blijven, zei de woordvoerder van de veiligheidsregio. Voor hen wordt opvang geregeld, zo hebben we een bus laten komen.

De brand was na 03.00 uur uitgebroken in een winkelpand waarin een supermarkt en bakkerij is gevestigd en is grotendeels onder controle. De brand is ontstaan in een machine die op krachtstroom staat. Daar moet de stroom van worden afgekoppeld. Daarna moet de brandweer nog afblussen.