Man gezocht voor doden drie personen in Heerlen en Den Haag – NRC

Man gezocht voor doden drie personen in Heerlen en Den Haag - NRC
Slachtoffers Brunssummerheide zijn vrouw van 63 en man van 68 jaar
Het gaat om de 27-jarige Thijs H., die mogelijk psychisch in de war is. De slachtoffers waren alle drie hun honden aan het uitlaten in natuurgebieden.

Vincent Sondermeijer 8 mei 2019 om 21:43 Een politieafzetting bij de Brunssummerheide, waar dinsdag twee wandelaars dood werden gevonden. Foto Marcel van Hoorn/ANP De politie is op zoek naar een man die drie mensen om het leven gebracht zou hebben. De 27-jarige Thijs H. zou de twee wandelaars hebben gedood die dinsdag werden gevonden op de Brunssummerheide bij Heerlen. Ook zou hij afgelopen zaterdag in Den Haag een vrouw van het leven hebben beroofd.

In het uitgebreide politieonderzoek dat gisteren startte, zijn twee honden aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat ze mogelijk van de slachtoffers zijn. De dieren zijn opgevangen en verzorgd. Een auto aan de parkeerplaats aan de Kamperheideweg is in verband met het onderzoek in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau.

H. woont in Den Haag, maar verblijft volgens de politie ook vaak in Zuid-Limburg. Wie hem tegenkomt, kan hem in verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid beter niet zelf benaderen, aldus de politie. Op de website van de politie zijn fotos van H. gepubliceerd.

Het is nog steeds niet duidelijk of de man en vrouw elkaar kenden. De politie zegt wel dat de slachtoffers geen directe familie van elkaar zijn. Ook is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Gisteren sprak de politie van een steekincident, vandaag laat de politie weten dat het nog onduidelijk is waardoor ze om het leven zijn gekomen. 

De slachtoffers op de Brunssummerheide zijn een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man, maakte de politie eerder op woensdag bekend. Ze woonden allebei in Heerlen. Een voorbijganger vond dinsdagmiddag het lichaam van de vrouw. Een half uur later werd even verderop de overleden man aangetroffen. Beiden waren in het natuurgebied om hun hond uit te laten. Het was direct duidelijk dat ze door geweld om het leven waren gekomen.

Ook het slachtoffer in Den Haag was haar honden aan het uitlaten. Voorbijgangers vonden de 56-jarige vrouw in de Scheveningse bosjes, een groengebied aan de rand van het stadsdeel Scheveningen. Het bos wordt veel bezocht door wandelaars, hardlopers en hondenbezitters.

Op de Brunssummerheide zijn gistermiddag een 63-jarige vrouw en 68-jarige man uit Heerlen doodgestoken. De politie heeft dit zojuist bekend gemaakt. Ze gaan uit van een misdrijf, maar tast nog in het duister over wat er precies is gebeurd.

Vlak na de vondst van de lichamen op de Brunssummerheide hadden regionale media het over een steekpartij. De voorbijganger die de overleden man had gevonden, zei op tv dat het slachtoffer was neergestoken. De politie zegt echter dat het nog onduidelijk is hoe de man en de vrouw om het leven zijn gekomen. Datzelfde geldt voor het slachtoffer in Den Haag.

De lichamen van de slachtoffers zijn gisteravond per rouwauto van de Brunssummerheide in Heerlen overgebracht naar een laboratorium. Daar vindt onderzoek naar de doodsoorzaak plaats.

Leeslijst Artikel delen Mail de redactie viewBox=”0 0 13 15″ style=”enable-background:new 0 0 13 15;” > Onderwerpen Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.

Gisteren werd de zaak al besproken in het programma Opsporing Verzocht. Daarna kwamen er al 16 tips binnen bij de politie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.