Verdachte aangehouden voor doden drie personen in Heerlen en Den Haag – NRC

Verdachte aangehouden voor doden drie personen in Heerlen en Den Haag - NRC
Doorbraak: politie pakt 27-jarige verdachte voor moorden in Den Haag én Brunssummerheide
Het gaat om de 27-jarige Thijs H., die mogelijk psychisch in de war is. De slachtoffers waren alle drie hun honden aan het uitlaten in natuurgebieden.

Vincent SondermeijerJurriaan van Eerten 8 mei 2019 om 21:43 Een politieafzetting bij de Brunssummerheide, waar dinsdag twee wandelaars dood werden gevonden. Foto Marcel van Hoorn/ANP Laatste update 23:23 De politie heeft een man aangehouden die drie mensen om het leven gebracht zou hebben. Het gaat om de 27-jarige Thijs H., die twee wandelaars zou hebben gedood die dinsdag werden gevonden op de Brunssummerheide bij Heerlen. Ook zou hij afgelopen zaterdag in Den Haag een vrouw van het leven hebben beroofd.

De politie denkt te weten wie gisteren twee mensen op de Brunssummerheide heeft gedood en denkt dat dezelfde man ook afgelopen week een vrouw ombracht in de Scheveningse Bosjes in Den Haag. De dader zou de 27-jarige Thijs Hermans zijn uit Den Haag.

H. woont in Den Haag, maar verblijft volgens de politie ook vaak in Zuid-Limburg, waar hij is aangehouden. De politie had een signalement van hem naar buiten gebracht, onder andere via sociale media. In verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid konden mensen hem beter niet zelf benaderen, aldus de politie.

Afgelopen zaterdag werd in de Scheveningse bosjes het lichaam van een 56-jarige vrouw gevonden. Ook bij haar vermoedde de politie al snel een misdrijf en werd een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing opgericht om de dood te onderzoeken.

De slachtoffers op de Brunssummerheide zijn een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man, maakte de politie eerder op woensdag bekend. Ze woonden allebei in Heerlen. Een voorbijganger vond dinsdagmiddag het lichaam van de vrouw. Een half uur later werd even verderop de overleden man aangetroffen. Beiden waren in het natuurgebied om hun hond uit te laten. Het was direct duidelijk dat ze door geweld om het leven waren gekomen.

Gisteren werden op de Brunssummerheide, ten noorden van Heerlen, de lichamen gevonden van een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man. Volgens een wandelaar die een van de twee vond, hadden ze steekwonden.

Ook het slachtoffer in Den Haag was haar honden aan het uitlaten. Voorbijgangers vonden de 56-jarige vrouw in de Scheveningse bosjes, een groengebied aan de rand van het stadsdeel Scheveningen. Het bos wordt veel bezocht door wandelaars, hardlopers en hondenbezitters.

Volgens de politie verblijft hij regelmatig in Zuid-Limburg. Het advies is om hem niet direct te benaderen. Zijn geestelijke gesteldheid is mogelijk labiel.

Vlak na de vondst van de lichamen op de Brunssummerheide hadden regionale media het over een steekpartij. De voorbijganger die de overleden man had gevonden, zei op tv dat het slachtoffer was neergestoken. De politie zegt echter dat het nog onduidelijk is hoe de man en de vrouw om het leven zijn gekomen. Datzelfde geldt voor het slachtoffer in Den Haag.

Eerder op woensdag maakte de politie bekend dat er tientallen tips waren binnengekomen over de moorden nadat daar aandacht aan was besteed bij het programma Opsporing Verzocht.

Leeslijst Artikel delen Mail de redactie viewBox=”0 0 13 15″ style=”enable-background:new 0 0 13 15;” > Onderwerpen Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.