Doorbraak: politie pakt 27-jarige verdachte voor moorden in Den Haag én Brunssummerheide – AD.nl

Doorbraak: politie pakt 27-jarige verdachte voor moorden in Den Haag én Brunssummerheide - AD.nl
Hagenaar (27) verdacht van moorden Brunssummerheide en Scheveningse Bosjes
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

HEERLEN – De politie is op zoek naar en waarschuwt voor de 27-jarige Thijs H. uit Den Haag. Hij wordt ervan verdacht dinsdag op de Brunssummerheide twee mensen te hebben gedood. Ook zou hij achter de moord van zaterdag op een vrouw in de Scheveningse Bosjes zitten.

Het lichaam van de vrouw in de Scheveningse Bosjes werd gevonden door voorbijgangers op de Galgenpad, dat in de buurt van het World Forum The Hague ligt. De vrouw liet haar twee honden uit voordat ze vermoord werd. Het slachtoffer is van oorsprong Japanse en woonde in de wijk Stadhoudersplantsoen in Den Haag.

Dat maakte de politie Limburg woensdagavond bekend in een alarmerend bericht. Ook fotos van de man zijn daarbij verspreid.

De slachtoffers op de Brunssummerheide werden gevonden door wandelaars in een hondenlosloopgebied aan de Kamperheideweg. De politie trof later ook twee honden aan, die vermoedelijk van de slachtoffers waren. Beide honden bleven ongedeerd.

De politie adviseert om de man niet zelf te benaderen, mede in verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid, aldus het bericht. Inmiddels vindt er een huiszoeking plaats in Den Haag. Het is echter niet bekend of dat met de zaak te maken heeft. De politie meldt dat er een onderzoek in een woning gaande is in het kader van een lopend onderzoek. Verdere informatie wordt niet gegeven. Volgens omwonenden wonen er studenten in het huis.

Dinsdag werden op de Brunssummerheide bij Heerlen twee personen, een 68-jarige man en een 63-jarige vrouw, gedood. Ook werd zaterdag een 56-jarige vrouw gedood in de Scheveningse Bosjes in Den Haag.

De politie adviseert mensen de man niet zelf te benaderen “in verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid”. Volgens de politie verblijft de Hagenaar ook veelvuldig in Zuid-Limburg.

Hoe de man en de vrouw dinsdag op de Brunssummerheide om het leven zijn gebracht, is nog onduidelijk. Volgens een wandelaar die zijn hond uitliet en beide slachtoffers vond, zouden ze met een mes gestoken zijn. De politie sprak aanvankelijk ook van een steekpartij, maar wijzigde dit later in een geweldsmisdrijf.

De politie verzoekt mensen die H. hebben gezien of een vermoeden hebben van waar hij momenteel verblijft, contact op te nemen met de politie via 0800-6070.

Eerder woensdag maakte de politie bekend dat er 16 tips zijn binnengekomen over de Brunssummerheide nadat er dinsdagavond aandacht aan was besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook over de 56-jarige vrouw die afgelopen zaterdag dood werd gevonden in de Scheveningse bosjes in Den Haag ontving de politie tientallen tips.

De politie verdenkt H. ervan alle drie de mensen te hebben gedood. Het is niet bekend hoe de slachtoffers om het leven zijn gebracht.

De vrouw werd gevonden naast haar bakfiets op het Galgenpad, niet ver van het World Forum The Hague en Madurodam. Het slachtoffer is van oorsprong een Japanse. Zij woonde in de wijk Stadhoudersplantsoen in Den Haag. Ze was in het Scheveningse Bos om haar twee honden uit te laten. Vanaf haar woning is het ongeveer tien minuten fietsen naar de plek waar ze werd gevonden.

Tips rond deze zaak? Zet het nummer van onze tiplijn in je telefoon: +31 613650952 of mail naar m.van.wely@telegraaf.nl