Politie pakt 27-jarige Hagenaar op voor moorden in Den Haag én Brunssummerheide – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

DEN HAAG – De 27-jarige Thijs H. uit Den Haag is woensdagavond door de politie opgepakt. Hij wordt verdacht van de moorden op de Brunssummerheide en de dode vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag.

Dat meldt de politie. H. werd rond 22.30 uur op een openbare weg in het zuiden van Limburg aangehouden. De verdachte zit in beperking.

Politie zoekt 27-jarige Hagenaar voor moorden op Brunssummerheide en Den Haag

Eerder op de avond deed de politie een alarmerend bericht uit over de man. Hij werd op de Nationale OpsporingsLijst geplaatst. Tegelijkertijd werd er een huiszoeking gedaan op de Hooikade in Den Haag, die vermoedelijk met de zaak te maken heeft. De politie kan dit nog niet bevestigen en laat alleen weten dat de huiszoeking in de woning in het kader is van een lopend onderzoek.

Hoe de man en de vrouw dinsdag op de Brunssummerheide om het leven zijn gebracht, is nog onduidelijk. Volgens een wandelaar die zijn hond uitliet en beide slachtoffers vond, zouden ze met een mes gestoken zijn. De politie sprak aanvankelijk ook van een steekpartij, maar wijzigde dit later in een geweldsmisdrijf.

Een 56-jarige vrouw werd zaterdag gevonden naast haar bakfiets op het Galgenpad in de Scheveningse Bosjes, niet ver van het World Forum The Hague en Madurodam.