Toeterende bruiloftsgast moet straks flink dokken in Den Haag – AD.nl

Toeterende bruiloftsgast moet straks flink dokken in Den Haag - AD.nl
Den Haag gaat toeterende bruidsstoet beboeten | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Toeterende bruiloftsgasten zijn, behalve gevaarlijk, een bron van irritatie onder andere verkeersdeelnemers.

De gemeente Den Haag ontvangt veel meldingen over deze vorm van geluidsoverlast op mooie zomerdagen. Sinds januari zijn de buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente (boas) bevoegd om op te treden tegen onnodig claxonneren en onnodig geluid met het voertuig veroorzaken. En dus wordt de komende zomer extra gehandhaafd op hotspotlocaties in Scheveningen en rond Clingendael om geluidsoverlast door het rijdend wegverkeer aan te pakken.

DEN HAAG – De gemeente Den Haag gaat deze zomer streng controleren op geluidsoverlast en overtreders fors beboeten. Met name toeterende bruiloftsstoeten en overlastgevende scooterrijders liggen in het vizier van de controleurs. De stad krijgt veel meldingen over deze vorm van overlast op mooie zomerdagen.

Er worden forse boetes uitgedeeld voor het onnodig geluid veroorzaken met een voertuig. Het gaat dan onder andere om luide muziek in de auto met de ramen open, steeds rondjes rijden, onnodig gas geven en hard optrekken. De boetes bedragen tussen de 260 en 380 euro. Voor het onnodig toeteren of het onnodig gebruik van het knipperlicht geldt een boete tussen de 35 en 95 euro.

Toeterende bruiloftsgasten zijn, behalve gevaarlijk, een bron van irritatie onder andere verkeersdeelnemers.

In Scheveningen zorgen vooral rondscheurende scooters en motoren voor deze overlast. Ook autos met hard spelende muziek vormen een probleem. De overlast is het grootst tijdens de mooie stranddagen, vaak wat later op de dag en s avonds, als de grootste drukte voorbij is. Het fenomeen zet zich gedurende het hoogseizoen flink door als het s avonds langer licht is.

Gemeente en politie zullen onaangekondigd acties houden op populaire plekken, zoals in Scheveningen en de in wijk Clingendael, die een veelgebruikte bruiloftslocatie is.

Wethouder Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) is blij dat hier tegen opgetreden kan worden. De Mos: Wie niet normaal doet, kan rekenen op een flinke boete van onze handhavers. De mensen zijn de geluidsoverlast beu en dat snap ik volkomen. Op Scheveningen hebben we het liever gezellig deze zomer.

De controles richten zich verder ook op onnodig geluid veroorzaken met een voertuig, zoals luide muziek in de auto met de ramen open, steeds rondjes rijden, onnodig gas geven en hard optrekken. De boetes liggen tussen de 260 en 380 euro. Met het onnodig toeteren riskeert de overtreder een boete tussen de 35 en 95 euro.

In Scheveningen zorgen rondrijdende scooters en motoren voor overlast. Ook autos met harde muziek zijn een probleem. De overlast is het grootst tijdens de (eerste) mooie stranddagen, aan het eind van de middag en s avonds.