Den Haag bedankt voor landelijk experiment met gereguleerde wietteelt – AD.nl

Den Haag bedankt voor landelijk experiment met gereguleerde wietteelt - AD.nl
Ook Den Haag haakt af bij experiment met staatswiet
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

DEN HAAG – Den Haag is niet van plan mee te gaan doen aan de landelijke proef met legale wietteelt. Het college van burgemeester en wethouders vindt de huidige spelregels niet werkbaar.

Dat voornemen meldt het college aan de raad. De Haagse gemeenteraad heeft hierover nog wel het laatste woord. In het coalitieakkoord was opgenomen dat er sprake was van een positieve grondhouding tegenover het experiment maar toen waren de voorwaarden nog niet bekend. Ook andere grote steden hebben er grote problemen mee en zien de proef in de huidige opzet zelfs als gedoemd te mislukken. Bijvoorbeeld de regel dat alle coffeeshops in de gemeente mee moeten doen maakt de proef voor grote steden moeilijk haalbaar. De Haagse coffeeshophouders noemen het experiment in de huidige vorm onwerkbaar en onwenselijk.

Telers die aan het experiment meedoen moeten minimaal tien soorten cannabis kunnen telen, staat in de voorwaarden. De telers worden ook verantwoordelijk voor het vervoer en de verpakking van de softdrugs. De voorbereiding met onder meer de selectie van de telers, duurt zeker een jaar.

Alles afwegende heeft het college te grote twijfels over de uitvoerbaarheid van het experiment. Dit weegt niet op tegen de enorme inspanning die we als gemeente zouden moeten doen, aldus burgemeester Pauline Krikke.