Bedrijfspand aan Hoefkade Den Haag volledig verwoest door explosie: Het leek wel een bom – AD.nl

Bedrijfspand aan Hoefkade Den Haag volledig verwoest door explosie: \Het leek wel een bom\ - AD.nl
Bedrijfspand in Schilderswijk Den Haag zwaar beschadigd door explosie
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De politie ontving rond 1.45 uur meerdere meldingen van harde knallen. De politie meldt dat uit onderzoek blijkt dat er kort voor de explosie, zo rond 1.30 uur, iemand is weggerend in de richting van de Van Limburg Stierumstraat.

De explosie gebeurde bij een pand waarin een reisbureau en kapsalon gevestigd zijn, op de kruising met de Jan Blankenstraat. Alle ramen liggen eruit, laat een ooggetuige weten. De ontploffing zou in een groot deel van de stad te horen zijn geweest. De politie doet onderzoek.

Het gaat om een man met een lichte huidskleur. Hij droeg een zwarte trainingsbroek met een witte streep, zwarte sportschoenen en hij had een gele winkeltas bij zich.

De straat was na de ontploffing bezaaid met glas. Buurtbewoners kwamen massaal op straat om te zien wat er gebeurd was. Een appartementencomplex van drie verdiepingen boven het winkelpand werd enige tijd ontruimd.

Volgens Omroep West is de eigenaar van het getroffen reisbureau, de vader van topcrimineel Reda N. Een politiewoordvoerder kon dit niet aan NU.nl bevestigen. Reda N. zit vast voor een overval op multimiljonair Wim Zegwaard in 2012.

De ruiten van het reisbureau en de dubbele voordeur van het pand waren eruit geblazen. Geparkeerde autos in de buurt raakten eveneens beschadigd. Het appartementencomplex drie verdiepingen boven de zaak is tijdelijk ontruimd geweest.

De eigenaar van het reisbureau aan Haagse Hoefkade, waar in de nacht van woensdag op donderdag een ontploffing was, is de vader van topcrimineel Reda N. Dat heeft de man aan Omroep West bevestigd. Reda N. is een van de meest beruchte Haagse criminelen. Hij zit vast voor de gewelddadige overval op multimiljonair Zegwaard in 2012 en een gezin uit Rotterdam.