Automobilist het meest vertraagd in Den Haag | Binnenland – AD.nl

\Automobilist het meest vertraagd in Den Haag\ | Binnenland - AD.nl
Den Haag filehoofdstad | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Amsterdam – Den Haag is de stad met de meeste vertraging in het verkeer. Een autorit in de hofstad duurde het afgelopen jaar gemiddeld 28 procent langer door opstoppingen, omleidingen en grote drukte. Daarmee lost de stad Leiden af als filehoofdstad.

In vergelijking met andere landen doet Nederland het overigens best goed. Den Haag staat 65e in Europa (van 229 steden) en 123e in de wereld (van 403). In Nederland is het erg goed geregeld qua infrastructuur voor zowel motorvoertuigen als fietsen, zeker wanneer je dit vergelijkt met andere landen, benadrukt een woordvoerder van TomTom. Dat is dan ook de reden dat we hier minder lang in het verkeer vast staan dan automobilisten in vele andere landen in Europa en daarbuiten.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Traffic Index van TomTom die vandaag bekend wordt gemaakt, maar al in het bezit is van De Telegraaf.

Volgens haar wordt in Den Haag in vergelijking met andere steden vaker de auto gebruikt op korte stukken. Dat komt ook omdat je hier lange wegen hebt waar je goed kunt doorrijden, zoals de Laan van Meerdervoort en de Loosduinseweg. De gemeente wil dat er flink geïnvesteerd wordt in het openbaar vervoer. Daarover praten we onder meer met het Rijk. We bekijken of hier het geld in gestopt kan worden dat overblijft na de verkoop van Eneco.

Als je het afgelopen jaar bekijkt, betekent dit dat automobilisten in Den Haag in 2018 gemiddeld 130 uur langer stil stonden in de spits dan op het platteland. Een filevertraging van drie werkweken of 8 minuten extra reistijd per half uur over een ritje, weet Nick Cohn van TomTom.

Een woordvoerster zegt namens verkeerswethouder Robert van Asten (D66) niet verbaasd te zijn over de cijfers. Wat TomTom aantoont, is niet nieuw, zegt ze tegen Omroep West. Dit is bekend bij de gemeente. Het is ook een van de belangrijkste redenen om met elkaar na te denken hoe je naast de auto – die altijd een plek zal hebben in Den Haag – ook andere vervoermiddelen kunt inzetten, zoals het openbaar vervoer en de fiets.

In Haarlem is de vertraging procentueel net zo erg als in Den Haag, ook 28%, maar data van TomTom laat een miniem verschil zien tussen beide steden. Daardoor blijft de hoofdstad van Noord-Holland net als vorig jaar steken op de tweede plaats. Leiden (27%) zakte van een naar drie. Arnhem (24%) en Amsterdam (24%) volgen op respectievelijk plek vier en vijf van de Nederlandse ranglijst van meest drukke steden. In Almere is het oponthoud het geringst.

De Haagse wegen zijn sowieso al druk. De grootste knelpunten zijn de A4 bij knooppunt Prins Clausplein, de A12 tussen dat knooppunt en het Malieveld en een paar toegangswegen in de stad. In een jaar tijd verliest de gemiddelde automobilist in Den Haag 130 uur in de file – ofwel meer dan vijf hele dagen – bovenop de gebruikelijke reistijd.

Internationaal gezien doet ons land het trouwens goed. In vergelijking met andere grote Europese steden komt Den Haag pas op de 65e plek. De infrastructuur voor zowel motorvoertuigen als fietsen is in Nederland erg goed. Zeker in vergelijking tot andere landen. Daarom staan we hier minder lang vast in het verkeer. Daar mogen we trots op zijn, aldus Cohn.

In Europa is de vertraging het grootst in Moskou (56%), gevolgd door Istanbul (53%), Boekarest (48%) Sint-Petersburg (47%) en Kiev (46%). Brussel (37%), Londen (37%) en Parijs (36%) staan respectievelijk op de 11e, 12e en 13e plaats.

Toch is er hoop, zegt Ralf-Peter Schaefer, vice-president Verkeersinformatie bij TomTom: “Er wordt volop gewerkt aan een toekomst waarin voertuigen elektrisch, gedeeld en autonoom zijn, zodat onze toekomst echt vrij is van congestie en uitstoot. We hebben de technologie om deze toekomst mogelijk te maken, maar het vergt een gezamenlijke inspanning. Van wegbeheerders tot overheden en van autofabrikanten tot autobestuurders, we hebben allemaal een rol te spelen.” Al zal dat nog niet voor morgen zijn. In afwachting blijft dit het ordewoord: Keep calm and enjoy the traffic jam!

Mumbai neemt dit jaar wereldwijd de toppositie in. Automobilisten in deze Indiase stad spenderen gemiddeld 65% extra tijd in het verkeer. Op de ranglijst staan daarnaast de Colombiaanse hoofdstad Bogota (63%), Lima in Peru (58%), New Delhi in India (58%) en de Russische hoofdstad Moskou (56%) bovenaan de lijst van de vijf meest drukke steden ter wereld. Den Haag zien we hier pas terug op plek nummer 123.

TomTom berekende ook wat de drukste straten van Vlaanderen zijn. Lees: waar het verschil in reistijd met en zonder file het grootst is. Het percentage slaat niet op de hele straat, maar wel op het drukste segment, daar waar de automobilist het meeste tijd verliest”, zegt Nick Cohn van TomTom. Concreet: stel dat je bij Dok-Zuid in Gent over dat drukste segment 10 minuten zou doen zonder file, dan doe je daar op het drukste moment van de dag 251 procent langer over, hetzij 3,5 keer meer en dus 35 minuten.