Burgemeester Den Haag vindt Europees duel AZ te risicovol, club wijkt uit naar Enschede – Volkskrant

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

De Alkmaarders kunnen voorlopig nog niet in eigen AFAS Stadion spelen, omdat afgelopen weekend een deel van het dak instortte.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Uit onderzoek bleek daarnaast dat er nog steeds een acuut risico bestaat voor instorting van andere delen van het dak. De Onderzoeksraad voor Veiligheid trof onder meer nog twee breuken en twee verdachte plekken aan.

AZ week al uit naar het stadion van ADO Den Haag, waar de ploeg donderdag thuis met 4-0 won van FC Mariupol. Ook zondag speelt AZ de competitiewedstrijd tegen FC Groningen in het Cars Jeans Stadion.

De lokale autoriteiten in Den Haag zullen vermoedelijk opgelucht ademhalen. Volgens Het Nieuwsblad en De Telegraaf vreesde men voor rellen rondom het Europa League-treffen: de harde kern van ADO Den Haag onderhoudt warme banden met de collegas van Club Brugge, die juist niet door één deur kunnen met de fans van Royal Antwerp FC.

Het is niet bekend waarom AZ volgende week niet opnieuw gebruik kan maken van de thuishaven van ADO, maar FC Twente heeft de club nu uit de brand geholpen.

AZ heeft onderdak gevonden voor de Europa League-wedstrijd tegen Royal Antwerp FC van donderdag 22 augustus. FC Twente heeft zijn Grolsch Veste beschikbaar gesteld voor de Europese ontmoeting, maken beide clubs bekend via de officiële kanalen.

“Het is mooi dat in navolging van ADO Den Haag ook FC Twente ons de helpende hand toesteekt”, zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn. “We zijn FC Twente, de KNVB, de UEFA en de lokale autoriteiten zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze wedstrijd.”