AZ – FC Antwerp is te risicovol in Den Haag – Noordhollands Dagblad

AZ - FC Antwerp is te risicovol in Den Haag - Noordhollands Dagblad
FC Twente helpt AZ uit de brand: Europa League-duel afgewerkt in Grolsch Veste
De Alkmaarders kunnen voorlopig nog niet in eigen AFAS Stadion spelen, omdat afgelopen weekend een deel van het dak instortte.

Uit onderzoek bleek daarnaast dat er nog steeds een acuut risico bestaat voor instorting van andere delen van het dak. De Onderzoeksraad voor Veiligheid trof onder meer nog twee breuken en twee verdachte plekken aan.

AZ week al uit naar het stadion van ADO Den Haag, waar de ploeg donderdag thuis met 4-0 won van FC Mariupol. Ook zondag speelt AZ de competitiewedstrijd tegen FC Groningen in het Cars Jeans Stadion.

Het is niet bekend waarom AZ volgende week niet opnieuw gebruik kan maken van de thuishaven van ADO, maar FC Twente heeft de club nu uit de brand geholpen.

“Het is mooi dat in navolging van ADO Den Haag ook FC Twente ons de helpende hand toesteekt”, zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn. “We zijn FC Twente, de KNVB, de UEFA en de lokale autoriteiten zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze wedstrijd.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

AZ heeft onderdak gevonden voor de Europa League-wedstrijd tegen Royal Antwerp FC van donderdag 22 augustus. FC Twente heeft zijn Grolsch Veste beschikbaar gesteld voor de Europese ontmoeting, maken beide clubs bekend via de officiële kanalen.

AZ wijkt na Den Haag uit naar Enschede voor volgend Europees duel

De Alkmaarders hebben voorlopig niet de beschikking over een eigen stadion, nadat het dak van het AFAS Stadion onlangs gedeeltelijk instortte. Donderdagavond speelde AZ in het stadion van ADO Den Haag tegen FC Mariupol, zondag zal ook AZ-FC Groningen in Den Haag worden afgewerkt. Daarna helpt FC Twente de Noord-Hollanders dus een handje. “We zijn FC Twente, de KNVB, de UEFA en de lokale autoriteiten zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze wedstrijd”, laat directeur Robert Eenhoorn weten.

Lees meer 'Onderaannemers AZ-stadion betrokken bij meer ingestorte daken' De Alkmaarse club kan door het instorten van een deel van het dak, afgelopen zaterdag, niet in het eigen stadion terecht. ADO bood daarop onderdak voor twee duels.

De lokale autoriteiten in Den Haag zullen vermoedelijk opgelucht ademhalen. Volgens Het Nieuwsblad en De Telegraaf vreesde men voor rellen rondom het Europa League-treffen: de harde kern van ADO Den Haag onderhoudt warme banden met de collegas van Club Brugge, die juist niet door één deur kunnen met de fans van Royal Antwerp FC.

Royal Antwerp FC speelt voor het eerst in 25 jaar Europees voetbal en brengt een grote supportersschare op de been. Bovendien zorgden de vriendschapsbanden tussen de diverse harde kernen in Nederland en België voor een potentieel veiligheidsrisico. FC Twente, dat in 2011 ook getroffen werd door een dakongeluk, steekt nu in navolging van ADO Den Haag de helpende hand toe.