I Amsterdam Store wordt tijdelijk I Am Den Haag – Parool.nl

I Amsterdam Store wordt tijdelijk I Am Den Haag - Parool.nl
I Amsterdam Store wordt tijdelijk I Am Den Haag
Toerisme Den Haag neemt drie weken lang de I Amsterdam-winkel op Amsterdam Centraal over. Doel: toeristen verleiden ook naar Den Haag te komen.

Titia Ketelaar 6 september 2019 Toeristen op het Binnenhof in Den Haag. De stad wil graag toeristen uit Amsterdam overnemen. Foto Jerry Lampen/ANP Dat het in Amsterdam zo druk is met toeristen, blijkt voor andere steden een buitenkans. Den Haag wil namelijk dolgraag méér bezoekers.

Er zijn ook typisch Haagse producten te koop, zoals Haagse hopjes en ooievaars. Of de stad de marketing echt nodig heeft? We kunnen wel wat extra toeristen gebruiken. Het gaat de laatste jaren goed, maar er is ruimte voor extra groei. Dit is voor ons dus een goede kans.

Daarom neemt de hofstad vanaf vrijdag 13 september drie weken lang de VVV op het station van de hoofdstad over. Het rood-wit in de I Amsterdam-winkel wordt vervangen door het groen-geel van Den Haag, en in de winkel komt een enorme toren van Haagse hopjes te staan. Alle Amsterdamse medewerkers zijn geïnstrueerd buitenlandse bezoekers te vertellen dat Den Haag slechts een klein uurtje met de trein is.

De winkel blijft drie weken Haags, vertelt Stefan Heger van The Hague Marketing Bureau. Precies in de periode met Prinsjesdag. We willen Den Haag namelijk neerzetten als koninklijke stad.

Den Haag wil de komende jaren 5 procent meer bezoekers trekken. Vorig jaar waren er 1,8 miljoen overnachtingen in de stad. De ambitie is de tweede stad van Nederland te worden, niet alleen in aantallen toeristen, maar ook in bekendheid.

Toeristen die tijdens de officiële opening op 15 september de reis naar de kust aandurven krijgen een rondrit in een gouden koets.

Dat Amsterdam ongelooflijk populair is, kunnen wij gebruiken, zegt een woordvoerder van The Hague Marketing Bureau. Volgens hem gaat het om bewustzijn kweken dat er meer in Nederland is dan Amsterdam.

Een half dagje Den Haag is een kleine moeite, en voor iemand uit New York of Londen is de afstand geen probleem. Of misschien laten toeristen zich inspireren de volgende keer een hotel in Den Haag te boeken, zegt hij.

Hagenaars hoeven zich geen zorgen te maken dat hun stad nu wordt ondergelopen door lallende vrijgezellenfeesten en bierfietsen, zegt het marketingbureau. We prijzen het koninklijke thema aan: Prinsjesdag, de oefeningen daarvoor op het strand en het Lange Voorhout, de paleizen. We willen het soort toeristen dat dat interessant vindt.

De eerste toeristen die vrijdag de dertiende de I Amsterdam-winkel bezoeken en naar Den Haag gaan, worden in de hofstad rondgereden door een goudkleurige koets.

Leeslijst Artikel delen Mail de redactie viewBox=”0 0 13 15″ style=”enable-background:new 0 0 13 15;” > Onderwerpen Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.