Ocean Race in 2022 weer naar Den Haag | Andere sporten – AD.nl

Ocean Race in 2022 weer naar Den Haag | Andere sporten - AD.nl
The Ocean Race komt in 2022 opnieuw naar Den Haag
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De Haagse wethouder Richard de Mos laat woensdag via Twitter weten dat de onderhandelingen rond zijn en dat hij blij is met de komst van The Ocean Race. “Voor de derde keer deelnemen aan deze race past bij onze ambitie om de zeilhotspot van Noordwest-Europa te zijn.”

Hashimoto (54) werd nog tijdens haar sportieve loopbaan verkozen in het Hogerhuis. Een jaar later hield ze het in 1996 na de Spelen van Atlanta voor gezien als wielrenster. Naast haar rol in de politiek is ze vicevoorzitter van het Japans olympisch comité en was ze eerder voorzitter van de schaatsbond van het Aziatische land.

Eerder werd al bekend dat de race start in de Spaanse stad Alicante. Het evenement doet ook het Deense Aarhus aan. De locaties van de andere etappes worden in de komende weken bekendgemaakt.

Hashimoto heeft dankzij haar ouders nog een speciale band met de Spelen. Haar voornaam begint met hetzelfde karakter als het Japanse woord voor olympische vlam, seika. Ze werd geboren vijf dagen voordat in Tokio in 1964 de Olympische Spelen begonnen. Volgend jaar zijn de Spelen opnieuw in de Japanse hoofdstad.

Zeilster Carolijn Brouwer behaalde in 2018 met haar team Dongfeng Race Team de eindzege in de etappe naar Den Haag. Ze is blij dat de race terugkomt naar de stad.

“Het was een geweldige ervaring om onze winst in de race te kunnen delen met zo veel vrienden, familie en fans. Ik kijk ernaar uit om opnieuw mee te doen als de race in Den Haag is”, aldus Brouwer.

Ook Johan Salén, directeur en mede-eigenaar van The Ocean Race is tevreden over de samenwerking. Den Haag heeft zich bewezen als een van de meest populaire stops tijdens de afgelopen twee edities van de race als pitstop in 2015 en finish in 2018, zegt hij. Gerard Zwijnenburg van de Scheveningse rederij W. van der Zwan: Hiermee staat Scheveningen wereldwijd op het podium van topzeillocaties en dat straalt ook positief af op de ondernemers in en rond de haven.

Den Haag werd ook bij de editie van 2014/2015 opgenomen in het schema. De finish van de etappe van vorig jaar trok 335.000 mensen naar de stad.

Op de finish kwamen vorig jaar meer dan 335.000 bezoekers af. Het Dongfeng Racing Team, met daarin zeilster Carolijn Brouwer, won de race. Ze is blij dat de zeilwedstrijd weer naar Scheveningen komt. Brouwer: Het is fantastisch dat The Ocean Race terugkeert naar Den Haag. Het was een geweldige ervaring om de winst bij de vorige race te delen met zoveel vrienden, familie en fans.