The Ocean Race komt in 2022 weer naar Den Haag – NOS

The Ocean Race komt in 2022 weer naar Den Haag - NOS
The Ocean Race komt in 2022 opnieuw naar Den Haag
De Haagse wethouder Richard de Mos laat woensdag via Twitter weten dat de onderhandelingen rond zijn en dat hij blij is met de komst van The Ocean Race. “Voor de derde keer deelnemen aan deze race past bij onze ambitie om de zeilhotspot van Noordwest-Europa te zijn.”

Eerder werd al bekend dat de race start in de Spaanse stad Alicante. Het evenement doet ook het Deense Aarhus aan. De locaties van de andere etappes worden in de komende weken bekendgemaakt.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Zeilster Carolijn Brouwer behaalde in 2018 met haar team Dongfeng Race Team de eindzege in de etappe naar Den Haag. Ze is blij dat de race terugkomt naar de stad.

“Het was een geweldige ervaring om onze winst in de race te kunnen delen met zo veel vrienden, familie en fans. Ik kijk ernaar uit om opnieuw mee te doen als de race in Den Haag is”, aldus Brouwer.

Den Haag werd ook bij de editie van 2014/2015 opgenomen in het schema. De finish van de etappe van vorig jaar trok 335.000 mensen naar de stad.

In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks verzamelen we hier het korte nieuws van alle kanten.

14.05 The Ocean Race komt in het voorjaar van 2022 voor de derde keer naar Den Haag. De haven van Scheveningen is over drie jaar zowel start- als finishplaats van een etappe.

Den Haag was twee keer eerder gastheer in de grote zeilwedstrijd. In 2014-2015 fungeerde de stad als pitstop en in 2017-2018 finishte de hele race in Den Haag.

Na startplaats Alicante en het Deense Aarhus is Den Haag de derde stad die meedoet aan de wedstrijd in 2022.

10.13 uur: Bondscoach Gerben de Knegt vertrekt met zes mannen en vijf vrouwen naar de eerste wereldbekerwedstrijden veldrijden van dit seizoen in de Verenigde Staten.

Daarin ontbreken onder anderen Mathieu van der Poel, Lucinda Brand en Marianne Vos, allen deze maand nog actief op de weg. Van der Poel is de regerend wereldkampioen, Brand en Vos pakten vroeg in het jaar respectievelijk zilver en brons op het WK.

Bij de mannen is verder de gehele top aanwezig in de Verenigde Staten, met uitzondering van Wout van Aert. Ik ben benieuwd hoe de krachtsverhoudingen liggen in deze eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen net na de zomer, zegt De Knegt.

Hij staat zaterdag met Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters, Stan Godrie en Maik van der Heijden aan de start bij de elitemannen in Iowa City en een week later in het Amerikaanse Waterloo.

Bij de vrouwen selecteerde De Knegt beloftenwereldkampioene Inge van der Heijden, die gezelschap krijgt van Maud Kaptheijns, Sophie de Boer, Manon Bakker en Monique van de Ree.

10.12 uur: Zuid-Korea heeft het Internationaal Olympisch Comité gevraagd een bepaalde Japanse vlag te weren tijdens de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

De vlag Rising Sun staat symbool voor Japanse maritieme zelfverdedigingstroepen, maar in grote delen van Oost-Azië wordt het gezien als een symbool van de heftige Japanse onderdrukking en militaire agressie voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

We hebben de geschiedenis achter de vlag uitgelegd en geëist dat die tijdens de Olympische Spelen verboden wordt, meldde het Zuid-Koreaanse ministerie van Sport in een verklaring.

Vorige week ontkenden de organisatoren van de Spelen dat het een politiek statement is en zeiden dat ze de vlag volgend jaar zullen toestaan. Wereldvoetbalbond FIFA heeft de rood met witte vlag met strepen wel verboden.

Japan en Zuid-Korea leven op gespannen voet met elkaar. Sommige beleidsbepalers in Seoul hebben zelfs aangedrongen op een boycot van de Spelen en een reisverbod naar Japan.

08.55 uur: Oud-schaatsster Seiko Hashimoto is benoemd tot olympisch minister in het kabinet van premier Shinzo Abe. Hashimoto nam liefst deel aan zeven Olympische Spelen: vier keer als schaatsster en driemaal als wielrenster. Bij de Winterspelen van Albertville in 1992 pakte ze het brons op de 1500 meter.

Hashimoto (54) werd nog tijdens haar sportieve loopbaan verkozen in het Hogerhuis. Een jaar later hield ze het in 1996 na de Spelen van Atlanta voor gezien als wielrenster. Naast haar rol in de politiek is ze vicevoorzitter van het Japans olympisch comité en was ze eerder voorzitter van de schaatsbond van het Aziatische land.

Hashimoto heeft dankzij haar ouders nog een speciale band met de Spelen. Haar voornaam begint met hetzelfde karakter als het Japanse woord voor olympische vlam, seika. Ze werd geboren vijf dagen voordat in Tokio in 1964 de Olympische Spelen begonnen. Volgend jaar zijn de Spelen opnieuw in de Japanse hoofdstad.