Middenvelder Thom Haye tekent voor twee jaar in Den Haag – ADO Den Haag

Middenvelder Thom Haye tekent voor twee jaar in Den Haag - ADO Den Haag
ADO gooit transferwindow weer open en strikt middenvelder: “Blij mee”
Tien dagen na het sluiten van de transfermarkt heeft ADO Den Haag nog een speler aan de gelederen toegevoegd. Thom Haye gaat voor twee jaar tekenen in het Cars Jeans Stadion. De 24-jarige middenvelder komt over van US Lecce, waar zijn contract recent ontbonden werd.

ADO Den Haag wilde het middenveld graag nog van vers bloed voorzien en was al een tijdje bezig met de komst van Haye. De middenvelder promoveerde afgelopen seizoen met Lecce naar de Serie A, maar trok op 2 september de deur achter zich dicht in de hak van Italië. Voor zijn avontuur in Zuid-Europa droeg Haye de shirts van AZ en Willem II, waarvoor hij respectievelijk 73 en 71 officiële duels speelde. Haye, die naast de Nederlandse ook de Indonesische nationaliteit draagt, vertegenwoordigde in het verleden meerdere jeugdelftallen van Oranje.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As is verheugd met de komst van Haye: We zijn blij dat we na het sluiten van de markt nog Thom hebben kunnen vastleggen. Hij voegt creativiteit en dynamiek toe aan ons middenveld. Thom is een speler die een belangrijke spil in het positiespel kan zijn, maar ook een goede schakel tussen het middenveld en de aanval kan vormen. Met deze laatste transfer is de concurrentie binnen de ploeg weer wat vergroot.

De 24-jarige Haye stapte vorig jaar in de zomer over van Willem II naar het Italiaanse Lecce, maar hij liet zijn contract bij de naar de Serie A gepromoveerde club recent ontbinden. De voormalige jeugdinternational kon daardoor na het sluiten van de transfermarkt nog van club wisselen.

ADO versterkt zich met clubloze Thom Haye | Transfer talk

ADO Den Haag hoopt Haye speelgerechtigd te hebben voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord van komende zondag (14.30 uur), maar is hiervoor nog wel afhankelijk van de ontvangst van enkele documenten.

ADO was nog op zoek naar een spelmaker na het vertrek van Nasser El Khayati naar Qatar SC. De geboren Rotterdammer was vorig seizoen met zeventien treffers de topscorer van de Hagenaars in de Eredivisie. Bovendien leverde hij twaalf assists.

ADO Den Haag gaat inderdaad in zee met Thom Haye. De transfervrije middenvelder is donderdagochtend gepresenteerd. Haye heeft een tweejarig contract gesigneerd in het Cars Jeans Stadion, meldt ADO. 

Haye doorliep de jeugdopleiding van AZ en debuteerde in 2014 namens de Alkmaarders in de Eredivisie. Twee jaar en 73 wedstrijden later vertrok hij naar Willem II, waar hij in 71 officiële duels tot vijf goals kwam.

“We zijn blij dat we na het sluiten van de markt nog Thom hebben kunnen vastleggen. Hij voegt creativiteit en dynamiek toe aan ons middenveld”, vertelt manager voetbalzaken Jeffrey van As op de website van de club.

“Thom is een speler die een belangrijke spil in het positiespel kan zijn, maar ook een goede schakel tussen het middenveld en de aanval kan vormen. Met deze laatste transfer is de concurrentie binnen de ploeg weer wat vergroot.”

Haye was tot voor kort in dienst bij Lecce. De Serie A-club ontbond onlangs zijn doorlopende contract. 

📣 NIEUWS | De transferwindow gaat nog even open… 🔓Middenvelder Thom Haye tekent voor twee jaar!#WelkomThom 🔰